UZPR: „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” (VII)
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Vineri, 22 ianuarie, de la ora 17:00, continuă seria episoadelor evenimentului online realizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România – „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie”.

Manifestare dedicată legăturii profunde dintre presă și cultură și importanței breslei jurnaliștilor pentru parcursul societății prin toate vremurile, Săptămâna Presei Românești prilejuiește, în ultimul episod, al VII-lea, o reîntoarcere la cariatida nemuritoare a culturii române, Mihai Eminescu, care a fost și cel dintâi redactor profesionist în presa de la noi.

Personalitatea uriașă a poetului național va fi reliefată de jurnaliștii și scriitorii Miron Manega și Dan Toma Dulciu, care vor evoca dimensiunea jurnalistică a intensei activități a lui Mihai Eminescu.

De asemenea, va fi difuzat un film de excepție, „Cufărul lui Eminescu”, o producție impresionantă, realizată de regizorul Mimis Ravanis.

Evenimentul online poate fi vizionat pe pe pagina web www.uzp.org.ro.

Seria de producții derulate sub titlul „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” a fost un eveniment inedit, prin care Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a reflectat, în șapte episoade relevante, legătura perenă dintre presă și cultură, două ramuri diferite ale aceluiași filon spiritual românesc.

Proiectul a fost coordonat de președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan, sub îndrumarea ambasadorului Neagu Udroiu, istoricul presei române și realizat tehnic de către Ovidiu Zanfir (imagine, sunet și grafică).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel