Util pentru şoferi. Ce faci când ai pierdut cheia de la antifurtul roţilor
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Jantele de aliaj, în general, sunt o ţintă pentru hoţi, astfel că producătorii montează prezoane antifurt pe maşini, care pot fi desfăcute cu o cheie specială. Ce faci, însă, când pierzi acea cheie? 

Prezoanele antifurt sunt simplu de montat și demontat și asigură o protecție eficientă împotriva hoților. Desigur, la o mașină scumpă, sunt și hoți care vor fura o roată chiar și atunci când este protejată cu prezoane antifurt – tentația este prea mare, iar răsplata, pe măsură.

Pentru maşinile care nu beneficiază de așa ceva, proprietarii pot comanda la dealer un set, care conține patru prezoane antifurt – câte unul pentru fiecare roată. Pentru strângerea și desfacerea acestora, în set se oferă o cheie specială, care are un model unic.

Desfacerea prezoanelor antifurt, chiar și în absența cheii originale pentru acestea, nu este o problemă pentru profesioniști. Totul ține până la urmă de sculele potrivite. Acestea pot fi cumpărate și de către șoferii amatori, dar utilizarea lor greșită îți poate distruge roata sau butucul acesteia.

Ce faci când pierzi cheia

Problemele apar atunci când pierzi cheia şi faci pană, rămânând astfel pe marginea drumului fără posibilitatea de a desface şi schimba roata. 

Cea mai simplă metodă de rezolvare a problemei atunci când ai pierdut cheia antifurt sau aceasta s-a deteriorat este să comanzi una nouă. Pentru aceasta ai nevoie de codul cheii originale, pe baza căruia vei putea comanda una identică. Dacă nu ai această posibilitate, situația nu este disperată. Există servicii de urgență care-ți pot găsi o cheie identică pe baza imaginii prezoanelor antifurt, pe care o poți trimite prin telefon. Asta deoarece fiecare producător de chei antifurt oferă un număr finit de combinații.

Atenţie! Desfacerea cu alte unelte strică prezoanele

De asemenea, la serviciile de vulcanizare vei putea găsi „meseriași” care-ți vor demonta prezoanele antifurt folosind chei speciale. Acestea au un filet conic invers, care se blochează pe capul prezonului în momentul desfacerii. De prisos să spunem că, în acest caz, prezoanele antifurt devin inutilizabile și vei avea nevoie de un set nou, scrie promotor.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel