Urmărește emisiunea live
Usturoiul, leguma miraculoasă împotriva căderii părului
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Un studiu al Departamentului de Dermatologie din cadrul Universităţii de Ştiinţe Medicale a determinat eficacitatea usturoiului în tratamentul local al căderii părului.

Rezultatele studiului au dovedit că usturoiul este o metodă eficientă pentru tratarea persoanelor afectate de căderea părului. Grupul pentru studiu a fost alcătuit din 40 de subiecţi, dintre care jumătate au fost trataţi prin aplicaţii locale de gel cu extract de usturoi, în timp ce restul de subiecţi au primit un tratament placebo. 95% dintre cei 20 de participanţi trataţi cu gel au avut rezultate moderate până la bune. Doar un singur subiect a obţinut rezultate excelente, potrivit secretele.com.

Iată două reţete:

Suc de usturoi şi miere

Sucul de usturoi poate fi obţinut uşor din bulbul plantei, dar poate fi uneori procurat şi sub formă de extras. Indiferent de varianta aleasă, combină sucul cu o lingură de miere şi amestecă bine. Mierea se foloseşte în scopuri medicinale de multe veacuri, chiar cu mult înaintea usturoiului. Amestecul trebuie aplicat local pe zonele afectate, se ţine pe piele aproximativ 20 de minute, apoi se îndepărtează prin clătire cu apă. La fel, pentru a avea efect, repetă procedeul cât mai des, dar de cel puţin două ori pe săptămâna.

[citeste si]

Folosirea uleiului de usturoi pe păr

Uleiul de usturoi folosit că atare stimulează în mod eficient creşterea părului şi poate fi aplicat şi masat cu uşurinţă pe zonele cu probleme. Lasă-l să acţioneze timp de 20 de minute, după care îndepărtează-l prin clătirea cu apă. Ai grijă însă ce tip de ulei alegi! Se recomandă să nu foloseşti ulei esenţial, ci ulei infuzat! Aplică procedeul de 2-3 ori pe săptămâna. Poţi găsi ulei de usturoi infuzat la plafaruri sau pe internet, dar ţi-l poţi prepară la fel de bine şi la domiciliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel