Usturoiul are și efecte negative! Cum să-l consumi pentru a nu-l transforma într-un element toxic. Mărgărit: Unii oameni nu au voie să-l mănânce înainte, cu o zi-două, de a face treabă
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Cristian Mărgărit
Cristian Mărgărit
Știai că usturoiul poate avea și efecte negative?

Cristian Mărgărit, consultant în nutriție, a spus cum ne putem bucura de toate beneficiile usturoiului. Dar mare atenție! Usturoiul nu are doar beneficii, ci și efecte negative. Dar cum ajungem să obținem toate plusurile din usturoi aflăm de la Cristian Mărgărit.

„Curățăm usturoiul, îl strivim, iar apoi îl lăsăm așa zece minute pentru ca enzimele care ajută protecția cardiovasculară să se activeze. Nu-l mâncăm imediat. L-ai stors și îl lași un pic înainte să-l mănânci. Japonezii îl lasă șase luni-un an și rezultă medicamente din această mișcare, dar noi nu avem atâta timp atunci când facem niște ouă ochiuri”, a zis Cristian Mărgărit la Antena 1.

„Cu cât îl spargi mai bine, ca de mujdei, cu atât va acționa mai bine oxigenul pentru că el trebuie să intre în contact cu oxigenul”, a mai spus nutriționistul.

Este important de știut că ideal ar fi să alegem un usturoi mic și, desigur, dacă se poate, românesc.

„Este bine să alegem usturoi mai mic. Cu cât legumele și fructele sunt mai mici, cu atât sunt mai bogate în antioxidanți, vitamine și minerale. Usturoiul trebuie să fie mic, dar puternic pentru a ne aduce mai multe beneficii în dietă”, a subliniat Cristian Mărgărit la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

Usturoiul are și efecte negative

Există și anumite interdicții privind consumul usturoiul. Despre acestea aflați în rândurile de mai jos.

„Dacă îl mâncăm seara și crud, este posibil să dea acea aciditate, să vină înapoi. Deși are o mulțime de beneficii cum ar fi că ajută în combaterea diabetului, scade tensiunea arterială, ajută foarte mult vasele de sânge, previne bolile cardiovasculare, are și un efect ușor toxic asupra sistemului nervos. La piloți, sportivi, șoferi, cu o zi-două înainte de o acțiune specifică activității lor, fără ceapă și usturoi! Acestea două au substanțe pe bază de sulf care îți reduc reflexele. Piloții de vânătoare americani au interdicție 72 de ore înainte de misiune. Dacă vrem să ne relaxăm sau să dormim mai bine, mâncăm ceapă sau usturoi”, a mai zis Cristian Mărgărit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel