USR solicită Comisiei legilor electorale să dezbată proiectul pe alegerea primarilor în două tururi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Deputatul USR Stelian Ion solicită convocarea Comisiei speciale în materia legilor electorale în următoarele zile pentru a da raport de adoptare pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi. Ion consideră că există voință din partea majorității Comisiei pentru a aproba proiectul.

"În urma ședinței de azi a grupurilor parlamentare USR, am decis să facem toate demersurile în vederea deblocării lucrărilor Comisiei speciale în materia legilor electorale. Este foarte important ca în perioada următoare Camera Deputaților să dea un vot pe proiectul de lege referitor la alegerea primarilor în două tururi. Acest proiect de lege este pe masa Comisiei încă din luna iunie. Comisia este prezidată de către un membru ALDE. Le solicităm parlamentarilor ALDE și celor din Pro România penmtru a relua discuțiile în această comisie. PSD nu deține majoritate în comisie", a declarat Stelian Ion, luni, la Parlament.


Acesta a spus că majoritatea membrilor din Comisie și-au exprimat intenția de a aproba proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.

"Din partea USR există voință politică, colegii din PNL au declarat că susțin proiectul de lege privind alegerea primarilor în 2 tururi. Cei de la PMP la fel. Există și declarații în sensul ăsta și de la ALDE și de la Pro România, ca atare nu văd niciun impediment pentru a se da un raport în zilele următoare pe proiectul de lege și pentru a ajunge la vot final în plenul Camerei Deputaților", a afirmat deputatul USR, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel