USR reclamă ca FAKE NEWS declaraţiile propriilor membri: Maşinăria de propagandă funcţionează
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
USR reclamă că un articol promovat pe reţele de socializare, în care Cosette Chichirău îl critică pe liderul Dan Barna, este FAKE NEWS.

"O nouă pagină, un fake news vechi.

Câteva date. Pagina „guvernare.net" a cheltuit în ultimele zile 7.850 lei pentru sponsorizarea articolelor fake și denigratoare împotriva Alianței USR PLUS și candidatului la prezidențiale, Dan Barna.

În ultimele luni, aceeași pagină a investit aproape 25.000 lei pentru propaganda toxică. Doar în articolul fake de astăzi, au fost investiți între 1.000-5.000 lei.

Suntem singurul partid din România care își alege președintele democratic, prin vot electronic, accesibil tuturor membrilor. Sistemul de vot Zeus folosit de USR pentru votul electronic intern este dezvoltat și găzduit de rețeaua academică națională din Grecia (GRENT). Integritatea voturilor și a sistemului este asigurată criptografic.

O întreagă mașinărie de propagandă funcționează împotriva Alianței USR PLUS. Le este frică", se arată pe pagina Fără Penali în Funcţii Publice. 

Ştirea catalogată drept FAKE NEWS, scrisă de G4Media

Din ce se vede pe pagina guvernare.net, postarea catalogată drept FAKE NEWS este un articol al G4Media, în care Cosette Chichirău îl critică pe Dan Barna şi îl acuză de fraudarea alegerilor interne. 

"Da, deci fake news e de fapt, un articol al unui site respectat, promovat de o grupare de pe internet, ALTA decât a lor, prin urmare, promovări nasoale, spre deosebire de promovările USR, care sunt promovări din acelea bune, în interesul poporului", se arată pe site-ul cetin.ro. 

Internauţii reacţionează 

La scurt timp după acuzele de FAKE NEWS, internauţii au reacţionat la adresa USR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel