USR, program de Guvernare. Coșea: Măsuri de aprozar! Nu e o gândire economică
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
USR
USR
Economistul Mircea Coșea a analizat măsurile pe care USR dorește să le implementeze la Guvernare.

O analiză internă a celor de la USR, prezentată de Antena 3, despre situația bugetară din România, vorbește despre abrogarea Ordonanța 114, eliminarea cumului pensie-salariu la stat, eliminarea pensiilor speciale și pensiilor de serviciu, eliminarea beneficiilor pentru bugetarii de ”lux”, eliminarea voucherelor de vacanță, eliminarea a aproximativ 100.000-200.000 de bugetari din sistem, angajați pe ”pile”.

Profesorul Mircea Coşea a analizat aceste măsuri din programul USR.

„Aceasta nu e o gândire economică. E o idee simplistă. O spun cu regret, la USR e un om la care țin mult, un viitor mare economist al țării, cred că nu a fost implicat în asta. Acestea sunt niște măsuri de aprozar. E foarte simplu să tai, dar trebuie să adaugi! Cum adaugi? 

S-a făcut un calcul cât ne costă eliminarea a 100.000-200.000 de bugetari? Mai mult decât salariile pe care le plătim. Apoi eliminarea beneficiilor și voucherele de vacanță. Cu turismul ce facem? Acestea au ca scop promovarea turismului... Eiminarea pensiilor speciale, acesta e un truism care se spune de ani de zile și greu de realizat. Despre eliminarea cumului de pensii și de salarii s-a mai discutat. E un bun personal. În condițiile în care nu avem specialiști, nu avem forță de muncă, cum mai atragem pensionarii care știu să facă ceva?”, a precizat economistul Mircea Coşea, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel