Data publicării:

USR-PLUS continuă atacurile la Florin Cîţu. Moşteanu: Nu depăşiţi o nouă linie roşie. România nu se poate schimba

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Ionuț Moșteanu
Sursă foto: Facebook Ionuț Moșteanu
USR-PLUS îl acuză pe premierul Florin Cîţu că depăşeşte o nouă linie roşie, după demiterea şefei direcţiei de avizare din Ministerul Justiţiei. 

„Le cer lui Florin Cîțu și omului numit de el la Ministerul Justiției, Lucian Bode, să oprească abuzurile de la Ministerul Justiției. Nu continuați să depășiți o nouă linie roșie, așa cum, din disperare, a făcut și Liviu Dragnea. Astăzi a fost schimbată șefa direcției de avizare din cadrul ministerului, care a refuzat să avizeze ordonanța ilegală, PNDL3, bancomatul baronilor”, scrie pe Facebook Ionuț Moșteanu.

Deputatul USR PLUS afirmă că „abia aseară (joi seara - n.r.) a ajuns originalul ordonanței la ministerul justiției, deși premierul l-a demis pe Stelian acum 2 zile ”.

„Lanțul minciunilor și abuzurilor trebuie să înceteze. PNL are obligația să numească un nou prim-ministru în ședința coaliției de astăzi. Cu noul Dragnea, România nu se poate schimba”, conchide Moșteanu.

Stelian Ion, revocat din Guvern

Vineri dimineața ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, afirma că nu a operat nicio schimbare, dar că va semna ordinul de delegare pentru un secretar de stat - „Cu siguranță că unii vor dori să continue cu mine, alții nu vor dori să continue cu mine interimar. Este opțiunea lor”.

Premierul Florin Cîțu l-a revocat miercuri seara pe ministrul Justiției Stelian Ion, susținând că se opune reformelor.

„Acum câteva minute am trimis președintelui României cererea de revocare din funcția de Ministru de Justitie a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. De exemplu: desființarea secției speciale care nici dupa opt luni de mandat nu a fost desființată”, a declarat Florin Cîțu.

VEZI Proiectul Anghel Saligny, în şedinţa de Guvern de vineri. Termenul pentru avizul de la Transporturi, depăşit. Va fi revocat Drulă?

Surse Antena 3 transmit, însă, că premierul Florin Cîţu ar dori să facă un pas în plus şi să îi demită pe toţi cei de la USR-PLUS din Guvern. Cu această propunere, spun sursele politice, ar merge Florin Cîţu astăzi la şedinţa BPN a PNL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel