USL, votată de 62% dintre români. PDL nu trece de 15% - Sondaj Avangarde
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Potrivit unui sondaj Avangarde, comandat de NewsIn, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul României, 62% dintre respondenți ar vota USL, ARD ar fi votată de 15% dintre români, iar PP-DD de 14 %. UDMR ar obține 3% din voturi, PRM 2%, iar PNG 1%.

Potrivit cercetării, Crin Antonescu este obțiunea la președinție a românilor, 37% ar vota cu liderul PNL, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile prezidențiale. Dan Diaconescu ar fi votat de 16% dintre respondenți, Victor Ponta de 14%, iar actualul președinte, Traian Băsescu de doar 9% dintre români.

Dacă, pentru funcția de președinte al României, românii ar trebui să aleagă între Crin Antonescu și Mihai Răzvan Ungureanu, 68% dintre aceștia l-ar vrea ca președinte pe Antonescu, în timp ce Mihai Razvan Ungureanu ar fi votat de doar 32%.

Întrebați pe cine ar alege între Crin Antonescu și Mugur Isărescu ca președinte al României, 63% dintre români ar vota pentru Antonescu, în timp ce Guvernatorul Băncii Naționale ar fi votat de 37% dintre cei intervievați.

Dacă, pentru funcția de președinte, românii ar trebui să aleagă între Crin Antonescu și Călin Popescu Tăriceanu, 66% l-ar alege pe Crin Antonescu, iar 34% pe Tăriceanu.

Sondajul a fost realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, solicitat de Agenția de presă NewsIn, în perioada 10-19 noiembrie 2012, pe un eșantion de 900 de persoane. Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă neinstituţionalizată a României cu o eroare maximă tolerată de +/- 3,3% , pentru un interval de încredere de 95 %.

Sursă foto: captură Realitatea Tv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel