USL: Rodica Culcer, transformată în ”pensionar de lux” de TVR
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
rodica-culcer
rodica-culcer

"Menţinerea abuzivă doamnei Culcer în calitate de salariat la stat o transformă în pensionar de lux, TVR sfidând astfel, cu sprijinul actualei puterii, milioane de pensionari, plătitori oneşti ai taxei tv şi telespectatori fideli care nu au posibilitatea de a cumula pensia mică şi îngheţată cu un salariu pentru că în România lui Băsescu şi Boc nu-i mai angajează nimeni", potrivit unui comunicat transmis CA al postului public de televiziune, de către USL .

USL dezaprobă prelungirea mandatului de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR pentru Rodica Culcer, în condițiile în care aceasta a a împlinit, anul acesta, vârsta legală de pensionare, precum și modul în care este gestionat conținutul programelor TVR. De asemenea ,USL  consideră că știrile informative ale postului public au devenit ”o platformă exclusivă a partidelor şi politicienilor aflaţi la putere, ceea ce transformă Televiziunea Română într-un complice al războiului actualei puteri împotriva propriilor cetăţeni, plătitori de taxă tv”, potrivit Newsin.

”Partizanatul politic afişat al doamnei Culcer este o dovadă de neprofesionalism pentru angajatul unui post public plătit în plină criză cu 100 de milioane de lei pe lună din contribuţiile cetăţenilor României. De asemenea, faptul că TVR obligă cetăţenii României să plătească salariul doamnei Rodica Culcer, o beneficiară a pensiei acordate de stat, pentru eforturile ei zilnice de a lăuda o guvernare în care nu mai au încredere 90% dintre telespectatori reprezintă o decizie care contrazice nu numai normele deontologice ale jurnalismului de calitate, ci şi orice regulă de eficientizare comercială", îşi argumentează solicitarea cei de la USL, conchide comunicatul.

USL, în baza acestor acuze, solicită implicarea CA al postului public de televiziune, a Comisiilor de Cultură din Parlament şi a opiniei publice pentru a pune capăt acestei situații.

Televiziunea Română a prelungit până pe 12 decembrie termenul pentru înscrierea candidaților la concursul pentru ocuparea postului de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR.

Citește și:

Postul Rodicăi Culcer din TVR, scos la concurs. Vezi condițiile de participare

Crin Antonescu despre Rodica Culcer: “O pensionară nesimţită”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel