USL pregăteşte un program pentru reorganizarea sistemului sanitar
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
u5c37u74muvlgz1zfpv4r21h0cilre-org
u5c37u74muvlgz1zfpv4r21h0cilre-org

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi, că Opoziţia pregăteşte un program amplu prin care se doreşte revigorarea sistemului de sănătate, un program construit după modelul celui pentru educaţie.

autor: Lucian Negrea

Antonescu a precizat că actuala criză din sistemul de sănătate este una datorată conducerii actuale şi a spus că, pentru o analiză mai atentă, ar trebui făcută o comparaţie între ceea ce s-a întâmplat înainte de a veni la putere actualul Guvern şi ceea ce este acum

„Pentru cei care vorbesc în permanenţă, ca să nu tacă, arătând că ”rău cu rău, dar mai rău fără rău”, dar ce ar face ceilalţi, propun, de pildă, pentru că discutăm această temă, să vedem care a fost organizarea, situaţia, bugetul alocat medicinei de familie şi medicilor de familie de exemplu în timpul mandatului lui Eugen Nicolăescu, şi cum a evoluat această situaţie în timpul guvernelor Boc. Noi trebuie să comparăm o dată şi o dată lucruri care sunt comparabile şi să încetăm să mai pescuim în domeniul ipotezelor, mai mult sau mai puţin rău voitoare. Da, există oameni care au şi dovedit, şi în orice caz există oameni care au convingerea, au soluţiile şi au determinarea să facă lucrurile mai bine.”, a declarat Crin Antonescu.

De asemenea, acesta susţine că în perioada urmatoare USL va propune un program amplu pentru problemele din sistemul sanitar, asemănător cu cel de la educaţie. “Toate temele mari ale sistemului de sănătate publică din România şi ale politicilor de sănătate publică din România, sunt subiectul unui program pe care îl construim, un program amplu pe care îl construim după modelul programului pe educaţie, după modelul programului economic, şi care va fi dat publicităţii în momentul în care va fi încheiat", a mai adăugat liderul PNL.

Crin Antonescu a mai făcut precizarea că în elaborarea acesui program USL s-a consultat cu specialişti avizaţi în domeniul sănătăţii pentru a vedea care sunt căile de a rezolva această problemă.

“Noi am reacţionat astăzi la o criză specifică, precisă, particulară, apărută aşa cum s-a relatat aici în ultimele zile, şi sigur că am încercat să discutăm cu oamenii cei mai autorizaţi în această privinţă, care ar fi soluţiile şi ce putem să facem noi ca politicieni din opoziţie pentru rezolvarea acestei crize.”, a conchis Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel