USL: Desecretizarea contractelor cu Chevron nu aduce nicio informație nouă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Uniunea Social Liberală atrage atenția că declasificarea contractelor de concesionare a unor perimetre petroliere din Dobrogea, încheiate cu grupul Chevron nu aduce nicio informație nouă, această decizie fiind, de fapt, o încercare de a diminua presiunile venite din partea Opoziției și a societății civile.

Informațiile cu adevărat semnificative şi relevante pentru opinia publică, cuprinse în acordul dintre compania Chevron și statul român rămân în continuare secrete.

USL solicită Guvernului transparență totală în privinţa acestor contracte de interes direct pentru cetăţeni. Acest lucru înseamnă, pe lângă publicarea informațiilor în integralitate, și desecretizarea contractului care vizează perimetrul din Vaslui, din apropierea Bârladului.

"Guvernul României trebuie să renunțe, odată pentru totdeauna, la privatizările în urma cărora nu câștigă nici statul, nici economia, ci doar clientela politică. Nu este admisibilă atitudinea actualului Executiv de a pune interesele de partid mai presus de interesul național. Faptul că Guvernul Ungureanu încearcă să păcălească opinia publică, desecretizând un document fără de fapt a desecretiza ceva confirmă odată în plus că moțiunea de cenzură depusă de Uniunea Social Liberală este nu doar îndreptăţită, ci şi necesară. Răul pe care această guvernare l-a făcut şi continuă să-l facă României trebuie stopat!", se arată în comunicatul USL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel