USD cedează? Constantin ia în calcul să renunțe la postul de vicepremier
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Victor Ponta și Crin Antonescu urmează să tranșeze, luni, criza din USL. Cu doar câteva ore înainte de această ședință decisivă USD ia în calcul ca PC să renunțe la funcția din primul eșalon al Guvernului, cea de vicepremier pentru Daniel Constantin. PNL a fost revoltat ca PC să se afle pe aceeași linie cu liberalii și a cerut PSD-ului să aleagă între cele două partide. 

Surse din Partidul Conservator au declarat, pentru Gândul, că iau în calcul să renunţe la funcţia de vicepremier oferită de Victor Ponta pentru Daniel Constantin. Conservatorii vor să tempereze situația.

"Există această posibilitate, a fost luată în calcul. S-au mai făcut, însă, astfel de concesii şi în trecut”, au declarat sursele citate.

Renunțarea PC la funcția de vicepremier va duce la o reducere a crizei, însă nu la o liniștire a apelor. Crin Antonescu a pus și alte condiții PSD în afară de alegerea dintre PC și PNL.

Constituirea USD (PSD-PC-UNPR) este o altă problemă a liberalilor. Ei susțin că USD contravine protocolului. Ei se referă la faptul că protoculul USL prevede că părţile nu vor accepta sau iniţia participarea separată în alte alianţe electorale, iar, dacă se intră separat la alegeri, să o facă sub sigla proprie.

O altă cerinţă este să nu se transfere competenţe de la Ministerul de Finanţe, care revine PNL, la SGG aşa cum s-a întâmplat cu Transelectrica şi Transgaz, în ultima şedinţă de guvern. Dacă PSD nu acceptă condiţiile PNL, Antonescu are mandat să rupă USL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel