Ușa cuptorului este murdară de grăsime? Cu trucurile bunicii va fi ca nouă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ușa cuptorului este murdară de grăsime. Cu trucurile bunicii va fi ca nouă. Sursa - pixabay.com
Ușa cuptorului este murdară de grăsime. Cu trucurile bunicii va fi ca nouă. Sursa - pixabay.com
În sezonul rece, cuptorul este folosit la prepararea rețetelor delicioase, de aceea acum e cel mai bun moment pentru a-l curăța temeinic.

Unele gospodine amână curățarea cuptorului, ceea ce duce la formarea unui stat de grăsime arsă, care este dificil de eliminat.  Dar, mai devreme sau mai târziu, cuptorul trebuie curățat. Dacă și cuptorul tău este murdar, acest truc te va ajuta să-l curăți rapid și ușor.

Pentru asta vei avea nevoie de:1/4 pahar de bicarbonat de sodiu și puțină apă. Amestecă bicarbonatul de sodiu cu apă pentru a obține o pastă consistentă. Acoperă întreaga suprafață a cuptorului cu această pastă, inclusiv ușa de sticlă.

Lăsă pasta să acționeze jumătate de oră. Apoi, cu ajutorul unui burete, șterge grăsimea și funinginea de pe pereții cuptorului și clătește cu apă, astfel încât să nu rămână pete albe de bicarbonat.

Pune făină în chiuvetă și vezi ce efect are. Trucul care este util tuturor gospodinelor

Totuși, dacă petele de grăsime sunt greu de îndepărtat, poți apela la un alt remediu. Pentru a prepara un degresant veți avea nevoie doar de 3 ingrediente cu proprietăți extraordinare. Primul este oțetul, un produs folosit pentru a îndepărta grăsimea și reziduurile de grăsime. Al doilea este acidul citric, pe care îl găsești cu ușurință în supermarketuri și magazine de articole de uz casnic.

Și, în final, vei folosi cenușă de lemn. Bunicile noastre au folosit acest produs atât pentru albirea rufelor, cât și pentru a reda strălucirea unor suprafețe.  

Cum se prepară și se folosește acest remediu natural

Combină, într-un recipient, o lingură de acid citric și una de cenușă de lemn. Adăugă o jumătate de pahar de oțet  și amestecă. Cu pasta obținută poți degresa cuptorul. 

Pune o parte din această pastă pe un burete moale și aplic-o pe pereții interiori ai cuptorului cu mișcări circulare. Acest produs este eficient și pentru a curăța și rafturile cuptorului.

Lăsă produsul să acționeze câteva minute și îndepărtează, apoi, orice reziduu folosind o cârpă moale, umezită cu apă curată. Acest remediu va îndepărta rapid incrustațiile și, de asemenea, mirosurile neplăcute din cauza reziduurilor de alimente arse.

BONUS. Grătarul va fi ca nou. Folosește metoda bunicii și vei scăpa rapid de urmele de grăsime 

Friptura preparată la grătar este deosebit de bună. Fie că vorbim despre un grătar cu cărbuni sau de unul de aragaz, carnea va fi suculentă și delicioasă.

De fiecare dată, avem probleme cu curățarea grătarului, deoarece riscăm să-l deteriorăm, când încercăm să eliminăm toate depunerile de grăsime. 

Iată câteva trucuri cu ajutorul cărora putem curăța grătarul de grăsime și incrustații, fără a-l deteriora.

Gata cu soluțiile de curățare pe bază de înălbitor. Folosește acest produs eficient, ieftin și ecologic

Printre cele mai comune remedii se numără oțetul alb. În acest caz, trebuie să umplem tigaia grătarului cu apă foarte fierbinte, amestecată cu o jumătate de pahar de oțet și să o lăsăm așa câteva ore.

Un alt remediu foarte eficient pentru curățarea grătarului este bicarbonatul de sodiu. În acest caz, vom amesteca bicarbonatul de sodiu cu puțină apă. Ungem cu această pastă grătarul și lăsăm să acționeze câteva ore. După ce vom șterge grătarul cu un burete, vom vedea că incrustațiile au dispărut complet.

Ceai de banane: iată cum se prepară și  ce beneficii are

Alternativ, putem folosi suc de lămâie, amestecat cu sare. În acest caz, este important să lăsăm amestecul să acționeze până se usucă, apoi vom clăti grătarul cu multă apă. Nu se recomandă frecarea excesivă a grătarului, deoarece granulele de sare ar putea zgâria și deteriora suprafața.

Un alt remediu foarte eficient pentru curățarea grătarului presupune folosirea zațului de cafea. Amestecăm zațul de cafea cu apă clocotită și îl lăsăm să stea câteva ore pe suprafața grătarului. În acest fel,  reziduurile de murdărie și incrustațiile vor dispărea rapid.

În cele din urmă, un remediu alternativ pentru curățarea grătarului poate fi și folosirea uleiului de măsline. În acest caz, trebuie doar să stropim grătarul cu ulei și apoi să-l acoperim cu o cârpă groasă. După câteva ore, vom putea curăța ușor grătarul, eliminând toate reziduurile acumulate.

Evident, va fi necesar să spălăm bine grătarul, deoarece uleiului de măsline va lăsa suprafața prea grasă. În acest sens, putem apela la oțet sau bicarbonat de sodiu.

Remediile pentru a curăța grătarul fără riscul de a-i deteriora suprafața sunt într-adevăr multe și ușor de pus în practică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel