'Ursulețul fără nume' a ajuns la Libearty, sanctuarul de urși Zărnești
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Ursulețul fără nume de la Grădina Zoologică din Vânători-Neamț a fost relocat la Libearty – Bear Sanctuary.

Ursul a fost preluat de la Rezervaţia de Zimbri Dragoş Vodă din judeţul Neamţ de către reprezentanţii Asociaţiei Milioane de Prieteni (AMP) Braşov. A fost tranchilizat, microcipat și sterilizat și urmează, după peste 20 de ani de ședere la Neamț, să aibă o viață de urs în sanctuarul din Brașov. Ursul, de 28 de ani, a fost rezident până acum al Grădinii Zoologice Dragoş Vodă din Târgu Neamț și a fost transferat la sanctuarul de urşi de la Zărneşti Libearty.

”Ursulețul fără nume” a fost găsit de un pădurar în urmă cu 28 de ani. I s-a făcut milă de el și l-a dus la zoo. Deși avea condiții foarte bune acolo, îngrijitorii săi au decis să-l trimită la Zărnești, mai ales că fost depuse nenumărate plângeri de la vizitatorii grădinii zoologice din Târgu Neamț. Ursulețul fără nume s-a alăturat ursoaicei Anca aduse de la Piatra Neamț în primăvara lui 218. În sanctuar sunt 162 de urși salvați.

VIDEO

Locul animalelor sălbatice nu este la zoo

Acest lucru nu ar fi fost posibil fără petiția inițiată de Iri Mar, care a adunat aproape 3000 de semnături, fără comunicarea dintre cei de la Libearty și Direcția Silvică Neamț, fără implicarea presei locale (Ziar Piatra Neamt, Ziar Targu Neamt), a iubitorilor de animale, a domnului Dussenne Tony și fără bunăvoința autorităților județene.
Ne bucurăm că am putut contribui, fiecare, la acest demers care face parte din normalitate. Locul animalelor sălbatice nu este la zoo.
Viață frumoasă, ursulețule!” a scris pe pagina sa de facebook Mihaela Iosub, una dintre persoanele implicate în salvarea ursului.

Predare sub formă de donație

Cazul ursului de la Dragoş Vodă este de ani de zile în atenţia Asociaţiei Milioane de Prieteni şi s-au făcut nenumărate reclamaţii şi sesizări privind situaţia lui, către autorităţile centrale. De asemenea, zeci de reclamaţii au ajuns la Asociaţia Milioane de Prieteni şi de la vizitatorii Grădinii Zoologice de la Neamţ, reclamaţii care s-au mărit ca şi număr, în fiecare an, şi pe care AMP le-a transmis mai departe, către autorităţile centrale. Grădina Zoologică Dragoş Vodă este în proprietatea Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, prin Direcţia Silvică Neamţ. Din fericire, conducerea Direcţiei Silvice Neamţ a decis predarea ursului sub forma unei donaţii în valoare de 1.000 de lei (valoarea de inventar a animalului) către Asociaţia Milioane de Prieteni, după ce am reuşit să luăm legătura cu reprezentanţii Direcţiei Silvice Neamţ, informează într-un comunicat de presă, vicepreşedintele Asociaţiei Milioane de Prieteni (AMP) Braşov, Paula Ciotlos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel