Mai mulți urși au fost văzuți la intrarea unui hotel din Sinaia
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 12 feb 2022, 18:29
WhatsApp
Trei urși au putut fi văzuți la intrarea unui hotel din Sinaia. 

O ursoaică şi puiul ei ei au fost filmaţi, vineri, în timpul zilei, la intrarea unui hotel din staţiunea Sinaia, filmarea fiind postată pe Facebook de o turistă care avertizează asupra pericolului reprezentat de animale.

"La Sinaia, dacă mergeţi, să nu vă luaţi în calcul o plimbare pe jos, asta dacă nu ţineţi morţis să vă plimbaţi împreună cu urşii! Nu sunteţi in siguranţă nici voi şi nici copiii voştri! Iubim animalele, dar nu vrem să fim hrana lor! Şi nu uitaţi că nimeni niciodată nu vă ajută! Sunteţi pe cont propriu!", a scris femeia pe pagina sa de socializare.

Filmarea a fost făcută la intrarea într-un hotel de patru stele aflat la 800 de metri de Castelul Peleş. 

Adevăratul Baloo, surprins într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea

"Adevăratul Baloo a fost surprins într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea. După o porție de scărpinat, acesta și-a văzut agale de drum, prin pădure. Scărpinatul de coaja arborilor are un dublu rol pentru urși, îi scapă de paraziți și, cu această ocazie, își marchează teritoriul. În România, țară cu una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Uniunea Europeană , urșii au habitatul în zona munților Carpați. Urșii fac deplasări lungi și își folosesc toate simțurile pentru a detecta hrana, în special simțul olfactiv, care este foarte dezvoltat. Aceștia au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale. Hrana urșilor lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte. Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos. Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva. Este situat în sud-estul țării, în județul #Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare.", scrie Romsilva într-o altă postare.

Vezi mai multe, dar și imaginile AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?