Data publicării:
Urmează zile de spectacol la Delfinariul din Constanţa. Delfinii aduşi din Harkov vor face show
Delfinii aduşi din Harkov, împreună cu Nini și Chan-Chan de la Constanţa, vor avea spectacole în comun la Delfinariu începând de săptămâna viitoare
Delfinii aduşi din Ucraina şi cei doi aflaţi la Delfinariul din Constanţa ar urma să aibă spectacole în comun, care ar putea debuta săptămâna viitoare. Până atunci, Delfinariul este închis. Directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (CMSN), Iulian Călin, a declarat pentru News.ro, că cei patru delfini din Ucraina au ieşit din carantină şi au fost mutaţi în acelaşi bazin cu Nini şi Chan-Chan, vedetele Delfinariului. „Sunt în proces de acomodare. Îi supraveghează continuu cu camere şi cu prezenţă fizică, un antrenor de la noi şi unul de la ucraineni. Deja lucrăm ca o echipă şi la nivel uman şi al mamiferelor marine şi sperăm ca în câteva zile să punem la punct o demonstraţie comună. Se fac paşi importanţi, dar trebuie totul armonizat pentru că sunt exerciţii diferite”, a explicat directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.
Iniţial, conducerea instituţiei intenţiona ca aceste demonstraţii comune să aibă loc din acest weeekend, dar acestea au fost amânate, cel mai probabil pentru săptămâna viitoare. Cei patru delfini din Ucraina împreună cu Nini şi Chan-Chan vor avea la început câte două spectacole pe zi, urmând să se treacă apoi la trei reprezentanţii în cursul săptămânii şi la câte patru în zilele de sâmbătă şi duminică. Până la prezentarea acestor demonstraţii Delfinariul este închis. Veterok, Marucya, Maya şi Kiki, patru delfini din Ucraina, au fost aduşi în 11 mai la Constanţa. Ei sunt din Harkov şi au stat o perioadă scurtă la Odesa. Delfinii au stat mai întâi într-un bazin separat. Ei sunt însoţiţi şi de personalul de la Delfinariul din Harkov.
Cunoscut publicului larg de peste o jumătate de secol
Având o tradiţie instituţională de peste o jumătate de secol, cu o excelentă bază materială şi o structură pluridisciplinară, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa se constituie un reper important în peisajul cultural şi ştiinţific al municipiului, cu valoare emblematică pentru oferta estivală a litoralului românesc.Evoluţia în timp a instituţiei, nevoile diversificării continue a ofertei publice, însuşi ritmurile alerte de creştere a marelui oraş, au determinat apariţia şi dezvoltarea funcţională a doua amplasamente, fiecare având domenii diferite ale actului educaţional şi anume: edificiul cochet al Acvariului, deschis publicului în anul 1958 după renovarea unei vechi clădiri de pe esplanada falezei, în imediata vecinătate a Cazinoului. Clădirea a suferit o serie de renovări, ultima în anul 2007, care i-a dat o înfăţişare cu adevărat modernă. Complexul muzeal este amplasat pe latura de vest a pieţii Soveja, de pe Bulevardul Mamaia, în partea de NE a oraşului. Alcătuit dintr-o alternanţă de clădiri, complexul este construit în perioada anilor 1972 – 1973 şi modernizat în perioada anilor 2006 – 2007. În acest spaţiu generos sunt amplasate secţiile: Microdelta, Delfinariu, Planetariu şi o Expoziţie permanentă de păsări exotice. Specialiştii complexului sunt permanent preocupaţi de creşterea şi diversificarea patrimoniului care numară la ora actuală peste 30.000 de exponate, reprezentând: moluşte, crustacee, peşti, păsări şi mamifere. In acest sens s-au stabilit relaţii de colaborare cu numeroase instituţii similar din Europa, Asia şi Africa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News