Urmează LOCKDOWN?! Rafila, DEZVĂLUIRE: Ceva nu se LEAGĂ. Cine spune ASTA, o face electoral
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Medicul Alexandru Rafila a transmis un mesaj dur. Ce se întâmplă în zilele următoare. Intrăm în lockdown după alegeri? 

Prof. dr. Alexandru Rafila a fost întrebat dacă de impun noi măsuri în România în zilele următoare, mai ales după alegerile parlamentare. 

"Măsurile sunt cerute de situația epidemiologică. Mie mi se pare că aceia care spun: nu vom introduce niciun fel de măsuri, spun asta doar din punct de vedere electoral, pentru că nu ai de unde să știi care va fi situația epidemiologică de la mijlocul lui decembrie.

Mai mult, ceea ce s-a întâmplat în ultima săptămână, când s-a testat extrem de puțin și consecința a fost legată de un număr mic de cazuri care au fost identificate, s-ar putea să aibă un răsunet foarte mare peste o săptămână, peste 10 zile și să vedem foarte multe persoane internate în spitale, la Terapie Intensivă, care vor fi depășite, sau foarte multe decese.

Deja astăzi am avut 200 de decese, în condițiile în care avem tot mai puține cazuri, adică undeva nu se leagă lucrurile astea două și din cauza asta trebuie să ne revenim și să facem lucrurile așa cum trebuie! Partea de sănătate publică să funcționeze și atunci o să știm care e situația și o să reducem transmiterea! Dacă nu-i identificăm pe cei infectați, transmiterea va continua și consecințele vor fi serioase, ori ceea ce se va întâmpla spre jumătatea lunii decembrie, vor fi legate de lipsa de organizare și seriozitate în ceea ce privește anchetele epidemiologice și procedurile care trebuiau respectate în această perioadă. Dacă acum nu facem ce trebuie, s-ar putea să asistăm, după alegeri, la măsuri mult mai severe și nu cred că e de dorit de nimeni!", a declarat Alexandru Rafila, în direct la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel