Urmărește emisiunea live
Următoarea criză financiară vine din SUA. Prof. Popa: Va fi generată de bula creditelor de studii
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Profesorul Valentin Popa, ministru al Educației în anul 2018, a vorbit despre următoarea criză financiară, în cadrul conferinței despre educație a DC Media Group.

Potrivit declarațiilor sale din conferința „Responsabilitatea socială a universităților din România” a DC Media Group, rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava anunță că următoarea criză financiară a lumii va surveni în urma spargerii „bulei” creditelor de studii din Statele Unite ale Americii.

Următoarea criză apare tot în SUA

”Nu sunt specialist în economie, dar, din câte am citit, viitoarea criză economică mondială va apărea tot din Statele Unite se pare, iar de data aceasta va fi generată de așa-numita bulă a creditelor de studii. Băncile din Statele Unite ale Americii oferă creditele de studii cu mult mai mult larghețe decât se gândesc să ofere băncile din Europa și din România”, a transmis Valentin Popa, în timpul conferinței DC Media Group.

”Sigur, nu înseamnă că dacă noi nu vom acorda aceste chestiuni, vom scăpa de efectele unei astfel de crize economice care, odată declanșată, se va propaga în toate direcțiile și în toate sectoarele de activitate, pe toate continentele. Dar cel puțin nu vom fi și noi generatori ai unei astfel de bule financiare”, a conchis el.

VIDEO

Criza financiară anterioară a fost cea din 2007-2008, pornită tot din Statele Unite

În perioada 2007-2008, un cumul de factori a provocat ce s-a numit la acea vreme cea mai severă criză financiară mondială de la Marea Recesiune încoace. Printre factorii care au dus la criză s-au numărat: riscuri excesive asumate de bănci; spargerea bulei imobiliare din Statele Unite ale Americii care a culminat cu falimentarea Lehman Brothers pe 15 septembrie 2008. Acest lucru a generat o criză mondială internațională care a dus la șomaj în masă, sinucideri, rate scăzute ale fertilității, scăderea drastică a încrederii în instituțiile publice și, în final, criza zonei euro.

Mulți experți sunt de părere că criza generată de pandemia Covid-19 care a închis multe sectoare de activitate prin impunerea măsurilor de restricție a circulației și socializării pentru a preveni răspândirea SARS-CoV-2 a întrecut criza de acum peste un deceniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel