Uraganul Irene a ajuns în New York. Transporturile în comun sunt oprite, aeroporturile sunt închise şi mii de persoane sunt evacuate
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
new york
new york

Uraganul Irene, care a provocat moartea a opt persoane şi evacuarea a cel puţin 1,5 milioane, a ajuns sâmbătă seara la New York, transformat într-un oraş fantomă afectat de ploi torenţiale.

"Extremitatea uraganului a ajuns la noi", a declarat primarul din New York, Michael Bloomberg, în cadrul unei conferinţe de presă.

Primarul le-a cerut locuitorilor să rămână în propriile locuinţe, scrie Mediafax.

"Nu ieşiţi pe străzi, rămâneţi în casele voastre sau în centrele de primire", a insistat el, adăugând că este "prea târziu pentru a mai pleca" pentru cei care nu au respectat recomandările de evacuare în zonele inundabile.

În timp ce rafale violente de vânt suflau asupra oraşului, primarul a declarat că se aşteaptă la o importantă creştere a apelor în cursul dimineţii.

Transporturile în comun sunt oprite, aeroporturile sunt închise, mii de persoane sunt evacuate, aşa că New York, de obicei atât de animat sâmbătă seara, pare un oraş mort. La Manhattan, barurile şi restaurantele erau închise, spectacolele de pe Broadway anulate, iar obişnuitele hoarde de turişti au abandonat Time Square.

Numeroase magazine şi-au protejat vitrinele cu panouri de lemn, iar newyorkezii s-au închis în propriile case.

Citește și: Veste bună pentru SUA. Uraganul Irene a scăzut în intensitate

Lufthansa îşi anulează zborurile către New York, Boston şi PhiladelphiaPrimarul New York-ului a ordonat evacuarea a sute de mii de locuitori, din cauza apropierii Uraganului IreneSUA: Stare de urgenţă la New York înainte de sosirea uraganului Irene 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel