
Potrivit unui comunicat al UPB, grupul ţintă al proiectului 'Dezvoltarea competenţelor de antreprenoriat ale doctoranzilor şi postdoctoranzilor - cheie a succesului în carieră (A-Succes)' este format din 70 de studenţi doctoranzi cu frecvenţă, înmatriculaţi în ultimii doi ani ai programului de studii doctorale, şi 30 de cercetători postdoctorat care au obţinut titlul ştiinţific de doctor cu cel mult 5 ani înainte de admiterea în programul postdoctoral.
'Proiectul are ca obiectiv general facilitarea tranziţiei de la educaţie la muncă a unui număr de 70 de doctoranzi şi 30 de postdoctoranzi. Aceştia activează în domeniile de cercetare inginerie electrică, inginerie energetică, inginerie electronică, telecomunicaţii şi tehnologii informaţionale, calculatoare şi tehnologia informaţiei şi ingineria sistemelor. Proiectul implică participarea acestora la programe de formare antreprenorială, module de cursuri complementare, orientare şi consiliere profesională, precum şi activităţi de învăţare la un potenţial loc de muncă/cercetare/inovare, dezvoltate în parteneriat cu agenţi economici şi actori din domeniul CDI, cu accent pe sectoarele economice cu potenţial competitiv identificate conform SNC şi domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI, în sprijinul consolidării şi creşterii calităţii sistemelor de educaţie şi formare profesională', se arată în comunicat.
Implementat în perioada 10 iulie 2019 - 9 iunie 2021, proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman, având un buget total de 6.960.553,38 lei, din care 6.863.240,36 lei valoare nerambusabilă UE. Partener în cadrul proiectului 'A-Succes' este Asociaţia Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscopul săptămânii 2-8 octombrie, cu Mihai Voropchievici. Negru la Vârsători, săptămână plină de reuşite pentru Capricorni
- Problemă mare pentru România în 2024 cu prezidenţialele. PNL, PSD, AUR sau USR, cine câştigă
- Ţara Galilor a impus limită de viteză de 20 km/h în localitate. Şoferii români, metodă prin care evită să îşi piardă carnetul
- Olguța Berbec nu se lasă, după ce Niculina Stoican a câștigat procesul: "Merg mai departe. Toată lumea cunoaște adevărul"
- România încă are localități ca acum 100 de ani, în care se pot turna filme precum Moromeții. "La noi e simplu să găsești o lume din trecut și în zilele noastre"
- Paracetamolul, pe locul 1 la cauze de toxicitate gravă asupra ficatului. Dr. Mihai Craiu, avertisment pentru părinţi. "Mergeţi imediat la spital, chiar dacă nu există semne de boală"
- Dacă Nehammer se prăbușește, e bine pentru România în Schengen?
- RO-Alert în Tulcea și Galați. MApN, noi detalii: O posibilă intrare neautorizată în spațiul aerian național
- Elon Musk, pus la punct de Ministerul german de Externe în doar câteva cuvinte pe Twitter
- Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 30 septembrie 2023