UPB: Proiect de 1,5 milioane de euro privind dezvoltarea competenţelor de antreprenoriat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) a demarat un proiect în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro privind dezvoltarea competenţelor de antreprenoriat, la care vor participa 100 de doctoranzi şi postdoctoranzi. 

Potrivit unui comunicat al UPB, grupul ţintă al proiectului 'Dezvoltarea competenţelor de antreprenoriat ale doctoranzilor şi postdoctoranzilor - cheie a succesului în carieră (A-Succes)' este format din 70 de studenţi doctoranzi cu frecvenţă, înmatriculaţi în ultimii doi ani ai programului de studii doctorale, şi 30 de cercetători postdoctorat care au obţinut titlul ştiinţific de doctor cu cel mult 5 ani înainte de admiterea în programul postdoctoral.

'Proiectul are ca obiectiv general facilitarea tranziţiei de la educaţie la muncă a unui număr de 70 de doctoranzi şi 30 de postdoctoranzi. Aceştia activează în domeniile de cercetare inginerie electrică, inginerie energetică, inginerie electronică, telecomunicaţii şi tehnologii informaţionale, calculatoare şi tehnologia informaţiei şi ingineria sistemelor. Proiectul implică participarea acestora la programe de formare antreprenorială, module de cursuri complementare, orientare şi consiliere profesională, precum şi activităţi de învăţare la un potenţial loc de muncă/cercetare/inovare, dezvoltate în parteneriat cu agenţi economici şi actori din domeniul CDI, cu accent pe sectoarele economice cu potenţial competitiv identificate conform SNC şi domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI, în sprijinul consolidării şi creşterii calităţii sistemelor de educaţie şi formare profesională', se arată în comunicat.

Implementat în perioada 10 iulie 2019 - 9 iunie 2021, proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman, având un buget total de 6.960.553,38 lei, din care 6.863.240,36 lei valoare nerambusabilă UE. Partener în cadrul proiectului 'A-Succes' este Asociaţia Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel