Unul maghiar, unul rom. Ponta vorbește despre consilierii onorifici
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
ponta
ponta

Premierul Victor Ponta și-a comentat poziția cu privire la numirea lui Gyorgy Frunda ca și consilier onorific. Premierul nu vrea să discrimineze minoritățile. Mai mult, el va numi un consilier și din partea minorității rome. 

"Nu se pune problema ca actualul Guvern să-şi folosească majoritatea împotriva minorităţilor.", a spus premierul. "Astăzi sau mâine cred voi numi un consilier din partea minorităţii rome, pentru că l-am avut pe dl Damian Drăghici, dar domnia sa a fost ales senator. Şi voi numi un alt consilier din partea minorităţii rome tocmai pentru că vreau să arăt că nu se pune problema ca o majoritate consistentă, cum este cea a USL, să afecteze în vreun fel sau să aibă vreo atitudine împotriva minorităţilor naţionale, cu atât mai puţin împotriva minorităţilor religioase sau de orice alt tip", a declarat premierul într-o conferință de presă susținută la sediul central al PSD, scrie cotidianul.

Victor Ponta a spus că Frunda este un om respectat printre români, care n-a avut o legătură cu fosta guvernare. Premierul a adăugat că doreşte o relaţie "nici mai strânsă, dar nici mai depărtată" cu Gyorgy Frunda.

"Trebuie să am o relaţie normală şi voi prezenta, dacă vor fi de acord şi dânşii, grupului UDMR proiectul de buget, îl vom prezenta şi grupului PDL, îi voi întreba şi pe cei doi lideri de la grupul PP-DD dacă doresc", a spus premierul. El a adăugat "Nu e vorba de voturi, nu trebuie să voteze nici PDL-ul nici UDMR-ul bugetul, avem voturi suficiente, dar este vorba însă de faptul că şi ei reprezintă o parte a electoratului şi prin ei îmi arăt interesul şi respectul pentru cei care i-au votat".

Cu privire la ultimele declarații ale lui Frunda, premierul a spus că "E poziţia minorităţii maghiare. Nu mă deranjează, doar că nu sunt de acord cu ea şi nu se va întâmpla. În general nu mă deranjează când oamenii au alte păreri decât mine. Şi nu trebuie să mă deranjeze când un om are altă părere. Însă nu se va întâmpla acest lucru, nu cred că România este pregătită să renunţe la articolul 1 din Constituţie, şi nu se va întâmpla lucrul ăsta la revizuire. Asta a fost foarte clar de la început".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel