Unul din doi gameri se teme pentru sănătatea lui mintală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Sănătatea mintală este unul dintre factorii principali care îi preocupă pe gamerii profesioniști, cei implicați în eSport (42%) fiind mai îngrijorați de starea lor mintală decât alte categorii de gameri.

Un sondaj recent, comandat de Kaspersky, a arătat că gamerii acordă o atenție deosebită obiceiurilor și stilului de viață sănătos - 38% au grijă de pregătirea mentală adecvată și 34% nu uită să doarmă suficient. În schimb, 40% dintre eSport Pros preferă să joace continuu pentru a îmbunătăți nivelul de performanță, decât să ia mai multe pauze pentru somn sau să mănânce alimente mai sănătoase.

Potrivit unui studiu recent, realizat de Universitatea din Winchester, sănătatea mintală este un subiect foarte răspândit în rândul pasionaților eSport, la un nivel comparabil cu alte sporturi profesioniste, cum ar fi fotbalul. Rezultatele arată, de asemenea, că jucătorii profesioniști se pot confrunta cu probleme de somn, epuizare și anxietate socială.

Sondajul Kaspersky demonstrează că gamerii profesioniști – mai mult decât alții – își fac griji pentru sănătatea mintală, iar 82% dintre profesioniștii eSport sunt de acord că starea de sănătate este esențială pentru performanța de top în gaming.

În plus, gamerii profesioniști își tratează sănătatea în mod mai responsabil. În special, profesioniștii eSport acordă atenție în mare parte obiceiurilor sănătoase - 34% se gândesc să doarmă suficient, 38% nu uită de pregătirea mintală și 32% fac pauze pentru a se mișca atunci când este posibil.

De asemenea, 40% dintre profesioniștii eSport nu sunt de acord să joace continuu, ci vor lua mai multe pauze pentru somn sau vor mânca alimente mai sănătoase pentru a-și îmbunătăți performanța. Prin comparație, însă, 59% dintre gamerii de top ar prefera să se joace decât să aibă pauze sănătoase. Raportul complet este disponibil aici.

Pentru a menține un nivel crescut de performanța, dar și securitatea sistemului, Kaspersky recomandă următoarele:

- O soluție de securitate puternică și fiabilă vă va fi de mare ajutor, mai ales dacă nu vă va încetini computerul în timp ce vă jucați. Dar, în același timp, vă va proteja de orice posibilă amenințare cibernetică.

- Atenție la campaniile de phishing și la gamerii necunoscuți. Este o opțiune bună să verificați de două ori site-urile web către care sunteți redirecționați prin intermediul link-urilor din e-mail-urile primite și extensia unui fișier pe care urmează să-l deschideți.

În cadrul raportului, Kaspersky a definit următoarele categorii de jucători:

- eSports Pros, văd performanța în joc ca fiind extrem de importantă; au participat la turnee cel puțin o dată în ultimii doi ani; fie își construiesc un venit din gaming, fie își doresc doar să câștige niște bani în plus din această activitate;

- eSports Amateurs, au participat la turnee și competiții cel puțin o dată în ultimii doi ani; NU căută oportunități de a face bani din activitatea lor de gaming;

- Hardcore Gamers, joacă cel puțin 20 de ore pe săptămână

- Gadget Gamers, investesc o sumă mare sau foarte mare de bani pentru a-și îmbunătăți performanța de joc (hardware/ antrenament/ nutriție etc.)

- Gaming Influencers, fac stream cel puțin o dată pe lună; au minimum 1.000 de urmăritori

- Top Gaming Influencers, fac stream cel puțin o dată pe săptămână și au cel puțin 10.000 de urmăritori

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel