Urmărește emisiunea live
Uniunea Europeană, PUSĂ LA ZID: Au avut loc abuzuri oribile
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Comisia Europeană
Comisia Europeană
Organizația neguvernamentală Amnesty International a lansat atacuri dure la adresa Uniunii Europene. Iată cee au raportat aceștia.

Într-un nou raport publicat joi, organizația neguvernamentală Amnesty International a criticat UE și statele sale membre pentru că au sprijinit Guvernul de Acord Național din Tripoli și gărzile de coastă în eforturile de a intercepta refugiații și migranții pe mare și de a-i duce înapoi în Libia. Astfel, organizația îndeamnă UE să regândească cooperarea Libiei în ceea ce privește abuzul refugiaților.

Aceștia au raportat „abuzuri oribile”

Reprezentanții organizației au solicitat Uniunii Europene să-și reconsidere cooperarea cu Libia în legătură cu „abuzuri oribile” comise împotriva refugiaților și migranților din țara nord-africană. În același timp, Organizația Internațională pentru Migrație și mulți alții au avertizat de mult că nu este sigur ca migranții să fie întorși în țara aflată în conflict.

„Chiar și în 2020, UE și statele sale membre continuă să pună în aplicare politici care prind zeci de mii de bărbați, femei și copii într-un cerc vicios de abuz”, a precizat Diana Eltahawy, director regional adjunct pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord la Amnesty International.

Libia se confruntă cu probleme de aproape un deceniu

Libia, o țară bogată în petrol din nordul continentului african, a devenit o țară de tranzit pentru refugiații și migranții care doresc să ajungă în Europa în anii de după răsturnarea și uciderea lui Muammar Gaddafi, fostul conducător libian, într-o revoltă susținută de NATO, conform AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel