Unii bucătari pun o coajă de banană bio în oala cu carne: iată explicația pentru o delicatesă rafinată
Cojile de banane bio pot fi folosite la gătit, cu toate că majoritatea dintre noi le aruncă.
Bucătarii și gospodinele cu experiență o folosesc cu succes la gătit. De fapt, cojile de banane bio nu sunt doar comestibile, ci și bogate în nutrienți cheie: potasiu, fibre alimentare, grăsimi polinesaturate și aminoacizi esențiali. Dacă în apa în care fierbi carnea pui o coajă de banană bio, bulionul și carnea vor fi delicioase.
Salată din varză roșie și porumb: este suculentă și plină de vitamine
Carnea va fi moale și apetisantă, iar bulionul, care este gustos și parfumat, poate fi o bază excelentă pentru supe și ciorbe.
Un alt plus al acestei metode este că timpul de gătire se reduce de câteva ori, iar cea mai ieftină carne de vită se transformă într-o delicatesă rafinată.
Cum trebuie să procedați. Carnea trebuie pusă în oala cu apă. După aceea, se adaugă și coaja de la o banană bio. Asigurați-vă să spălați bine coaja de banană. Îndepărtați cu o lingură spuma, care se formează în timpul procesului de gătire al cărnii.
După 20-30 de minute, carnea de vită va fi aproape gata. În acest moment, coaja de banană poate fi îndepărtată din oală. Apoi adăugați legumele preferate în oală și continuați să gătiți.
Nu vă temeți de rezultatul final: carnea și bulionul nu vor avea gust de banană. Metodă de gătit provine din țările asiatice, unde carnea de vită și de miel sunt gătite pe coji de banane.
BONUS. Prune murate pentru iarnă. Înlocuiesc măslinele și sunt extrem de bune. Rețeta rapidă
Pentru iarnă, puteți pregăti cu ușurință un „înlocuitor de măsline”: prune murate, care pot fi servite cu carne.
Iată o rețetă simplă și rapidă pentru o gustare de iarnă. Pentru a pregăti un astfel de aperitiv, veți avea nevoie de prune mici și necoapte.
Ingrediente:
450 game de prune;
1 lingura de ulei vegetal;
2,5 lingurițe de sare;
4 lingurițe de zahar;
2,5 lingurițe de oțet (9%);
1-2 foi de dafin;
4-5 cuișoare.
Prepararea
Uscați prunele spălate bine și înțepați-le cu scobitoare în mai multe locuri. Sterilizați borcanele și puneți în ele prunele pregătite.
Apoi umpleți borcanele cu prune cu apă clocotită și acoperiți-le cu un capac. După 5 minute, începeți să pregătiți marinada.
Plăcintă cremoasă și moale ca un nor: ai nevoie de două mere și câteva ouă
Cum se prepară marinada: Apa din borcanele cu prune se toarnă într-o oală mare. Se adaugă zahărul și sarea și lăsați lichidul să fiarbă. Se toarnă apoi oțetul, uleiul vegetal, frunza de dafin și cuișoarele.
Marinada fierbinte se toarnă în borcanele cu prune. Borcanele se închid cu capace, se răstoarnă, se înfășoară cu o pătură și se lasă să se răcească.
Borcanele cu prune trebuie depozitate, apoi, într-un loc răcoros și deschise după două - trei luni. Acest aperitiv are un singur minus: dispare rapid de pe mese. Poftă bună!
BONUS. Unele gospodine „asezonează” carnea tocată cu scorțișoară: transformă o mâncare banală într-o capodoperă culinară
Vă prezentăm o modalitate uimitoare de a transforma un fel de mâncare obișnuit într-o capodopera culinară.
Pentru mulți, va fi o descoperire că scorțișoara se poate combina armonios nu doar cu deserturile și alte produse de patiserie, ci și cu preparatele din carne.
Dacă doriți să descoperiți ceva nou pentru dvs., încercați să adăugați un praf din acest uimitor condiment în carnea tocată.
Chipsuri ultra ușoare, preparate în cuptorul cu microunde: o porție are mai puțin de 50 de calorii
Principalul lucru este să nu exagerați: altfel scorțișoara picantă va atenua gustul principal!
SFAT: este mai bine să nu folosiți scorțișoară ambalată din magazin, ci un baton de scorțișoară măcinat cu o râșniță de cafea sau robot de bucătărie.
Felul de mâncare, care include scorțișoară, vă va surprinde cu o aromă ușoară și plăcută, deoarece gustul chiftelelor va avea o nuanță dulce-picată.
Apropo, scorțișoara poate fi folosită și în supe, dar, în acest caz, nu trebuie să o măcinați. Dar nu uitați să scoateți bățul de scorțișoară la sfârșit.
BONUS: Doar bucătarii renumiți știu trucul: adaugă un ingredient în carnea tocată. Nu ai mai făcut asta până acum
Bucătarii cu experiență spun că chiftelele sunt mai bune și mai suculente dacă în carnea tocată este adăugat un ingredient secret.
La prima vedere, poate părea că zahărul nu este ingredientul cel mai de succes și logic pentru prepararea chiftelelor.
Dar bucătarii cu experiență spun că acest produs îmbunătățește gustul și textura chiftelelor. Chiflele vor fi mai suculente, fragede, iar zahărul nu se simte.
Vă place dovleacul? Îl puteți congela și consuma iarna. Ce pași trebuie să urmați
Bucătarii atrag atenția să nu exagerăm însă cu zahărul. Se ia o lingură de zahăr la un kilogram de carne tocată. Respectați acest raport, pentru a prepara niște chiftele suculente și bestial de bune.
Mere coapte cu brânză de vaci și prune uscate: sunt incredibil de bune și gata în 7 minute
În carnea tocată se adaugă zahărul, împreună cu sarea și alte condimente. Deci acest ingredient nu se simte, dar, în același timp, le face suculente și fragede.
Trebuie menționat că nu toate gospodinele laudă acest truc. În opinia lor, zahărul are un efect redus asupra gustului și că alte componente sunt responsabile pentru sucul și frăgezimea chiftelelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News