Ungaria PERMITE utilizarea vaccinului Sputnik V și introduce un certificat care să ateste imunizarea
Ungaria permite utilizarea vaccinului rus Sputnik V și introduce, din februarie, un certificat pentru persoanele vaccinate.
Autoritatea de reglementare maghiară a anunțat că eliberează un permis provizoriu de șase luni pentru utilizarea vaccinului rus Sputnik V. Potrivit publicației „Evropeiska pravda”, care citează Politico, preluat de Agenția BucPress, directorul general al Institutului Național Maghiar de Farmacie și Nutriție (OGYEI), Matthias Sentivany a declarat că permisul a fost eliberat pe un timp de șase luni și poate fi prelungit încă o dată pentru încă șase luni.
„Am dat permisiunea pentru utilizarea (vaccinului) în Ungaria”, a spus Matthias Sentivany.
O lacună juridică duin 2001 permite țărilor din UE să aprobe vaccinurile împotriva coronavirusului fără implicarea Agenției Europene pentru Medicamente în situații de urgență. EMA a oferit până acum doar sfaturi științifice dezvoltatorilor vaccinului Sputnik V. Trebuie remarcat faptul că, inițial, Ungaria a refuzat „vaccinul” rusesc. Pe 26 decembrie, Ungaria a început vaccinarea împotriva COVID-19 și a devenit prima țară din UE care a început vaccinarea împotriva coronavirus cu vaccinuri Pfizer-BioNTech.
Ungaria testează vaccin propriu și introduce certificat
Pe lângă vaccinurile deja cunoscute, Ungaria și-a dezvoltat propriul vaccin și îl testează deja pe animale. În același timp, Ungaria va introduce un card-certificat de plastic pentru persoanele vaccinate începând cu februarie curent. De la mijlocul lunii februarie, în Ungaria va exista un certificat special – card de plastic pentru cei care au primit vaccinări contra Covid-19. Deținătorii unor astfel de carduri nu vor trebui să respecte cerințele privind carantina strictă pe perioada de noapte.
Gergay Gulyash, șeful biroului primului ministru al Ungariei, a relatat despre inovație. "Acest certificat va fi disponibil de la mijlocul lunii februarie, iar guvernul va decide printr-un decret separat ce drepturi le va oferi", a spus Gulyash. În mod similar, Gergely Gulyash a spus mai devreme că mai întâi este necesar să se elaboreze norme europene comune, iar apoi acestea pot fi urmate de reguli naționale în diferite țări. Acum se desfășoară discuțiile liderilor țărilor-membre UE despre posibila reglementare europeană unică, informează Bucpress.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News