Ungaria ARUNCĂ SĂGEȚI spre UE: „E o temă înșelătoare și falsă!“
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Viktor Orban
Viktor Orban
Ministrul Justiției din Ungaria, Judit Varga, a lansat o nouă serie de atacuri împotriva politicilor Uniunii Europene. Iată ce a spus aceasta.

Potrivit ministrului ungar al Justiţiei, Judit Varga, mulţi dintre europeni şi-au dat seama de faptul că discursul public de la Bruxelles despre demolarea statului de drept este o temă înşelătoare şi falsă. Judit Varga a distribuit pe pagina sa de Facebook interviul acordat BBC, şi a scris: "îmi pare rău că nici în cadrul a probabil celei mai cunoscute şi mai vizionate emisiuni de politică din Europa, în cele 24 de minute nu am reuşit să atingem decât subiectul acuzaţiilor obişnuite: CEU, legea ONG-urilor, portalul index.hu, dispariţia libertăţii presei, democraţia bolnavă etc.".

Ministrul a adăugat că în cadrul interviului s-a confirmat repede că dezinformarea coordonată care are loc în presa occidentală şi care a fost construită cu ajutorul opoziţiei maghiare împotriva Ungariei, este demontată cu uşurinţă atunci când cineva răspunde acuzaţiilor cu nişte argumente juridice şi “cu fapte clare”.

“Indiferent de cât de tare se strigă, indiferent de câte ori se repetă că Ungaria şi Polonia au blocat acordul istoric, realitatea este, de fapt, că responsabilitatea morală este a celor care doresc să rescrie – din motive ideologice şi trecând peste tratatele uniunii – acordul unanim din iulie al preşedinţilor de stat şi al şefilor de guvern din cele 27 de state membre ale UE”, a subliniat Judit Varga, adăugând că ar trebui să fie clar pentru toată lumea că Ungaria nu poate fi şantajată.

Oficialul ungar a mai transmis că, în cazul în care se va reveni la acordul anterior unanim acceptat sau dacă pe masă va fi depus un text care să fie în conformitate cu tratatele UE şi care să nu conţină vreun şantaj ideologic, Ungaria va fi prima ţară care îl va accepta.

“Până atunci vom face tot posibilul pentru ca vocea Ungariei şi a poporului maghiar să fie din ce în ce mai puternică în întreaga Europă, deoarece credem că bătrânul continent nu a avut niciodată nevoie mai mare ca astăzi de această voce clară, cinstită”, a scris Judit Varga, potrivit Hrado.hu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel