Undercloud 2013, la final: Premii pentru cele mai bune spectacole
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp

"Calitate, nu notorietate", aceasta a fost deviza Festivalului de Teatru Independent (de orice) - Undercloud, în cadrul căruia între 20 și 31 august spectatorii s-au delectat cu cele mai importante producții de teatru independent: spectacole lectură, spectacole de teatru dans, teatru-concert si singurul spectacol de teatru acrobatic din România.

Timp de 12 zile, 28 de evenimente s-au adunat sub norul prietenos de la Muzeul Țăranului Român, la Undercloud - Festivalul de Teatru Independent (de orice). Peste șase mii de spectatori prezenți la festival au putut vedea pe scena actori consacrați precum Maia Morgenstern, Horațiu Mălaele, Marius Manole, Medeea Marinescu sau Marian Ralea dar și un număr mare de actori la început de drum.

Premiile Undercloud 2013

Sâmbătă, în ultima zi a festivalului, au fost decernate premiile Undercloud, alese de juriul format din Sanda Manu, Anca Sigărtău, Cristina Băzăvan și George Ivașcu.

Premiul pentru cel mai bun actor a fost acordat, la egalitate, lui Cătălin Babliuc (pentru rolul din spectacolul „7 dintr-o lovitură”, regia Lia Bugnar) și lui Matei Chioariu (pentru rolul din „LSD Theatre Show”, regia Horia Suru).

Andreea Gramosteanu a luat premiul pentru cea mai bună actriță (pentru rolul din „Fragil”, regia George Dogaru), iar premiul UnderCloud a fost acordat spectacolului „Cina cu prieteni” (regia Claudiu Goga).

Juriul a decis acordarea a două premii speciale pentru două comedii care au alungat norii de sfârșit de vară: spectacolele „Mă mut la tata” (regia Gelu Colceag) și „Un bărbat și mai multe femei” (regia Magda Catone și Claudiu Bleonț).

Premiul pentru cel mai bun spectacol a fost acordat ex aequo spectacolului de teatru dans „Zic Zac” de Andrea Gavriliu și spectacolului scris și regizat de Lia Bugnar: „7 dintr-o lovitură”.

Aceste premii oferite dovedesc că deviza Undercloud - „calitate, nu notorietate” este întemeiată, mai ales că festivalul susține ariștii tineri, care nu se tem să experimenteze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel