Unde se află Templul lui Hercule. Arheologii susţin că au făcut marea descoperire
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere
Templul pierdut al lui Hercule Gaditanus, unde zeul era venerat de greci și romani, inclusiv de Iulius Caesar, în secolul al IX-lea î.Hr., este posibil să fi fost găsit în largul coastei Spaniei. Experții din Spania au folosit tehnologia de scanare cu laser pentru a localiza ruinele scufundate.

Legendele antice sugerează că liderii romani Iulius Cezar, Hannibal și Scipio Africanul s-au închinat la Templul lui Hercule Gaditanus, un sanctuar religios în ceea ce este acum sudul Spaniei. Dar locația exactă a locului de pelerinaj a rămas mult timp un mister. Se crede că vechii greci și romani, inclusiv celebrul dictator Iulius Cezar, ar fi călătorit la un templu din golful Cadiz, Spania, și s-ar fi rugat pentru puterea zeului Hercule, iar arheologii cred că au găsit ruine ale sanctuarului legendar, se arată pe ştiridinlume.ro.

Cunoscut sub numele de Templul lui Hercule Gaditanus, acesta este menționat în documentele antice care datează din secolul al IX-lea î.Hr., iar arheologii cred că o colecție de structuri scufundate reprezintă templul pierdut de mult timp. Cercetătorii de la Universitatea din Sevilla, în sudul Spaniei, au localizat urmele unei clădiri monumentale în canalul Sancti Petri, o zonă de coastă și intertidală din Golful Cadiz, între Chiclana de la Frontera și San Fernando, cu ajutorul sistemului LIDAR (Light Detection and Ranging).

Cum operează tehnologia LIDAR

Această tehnologie utilizează o metodă de teledetecție pentru a examina suprafața Pământului prin lansarea de lasere spre sol și măsurarea timpului în care lumina reflectată se întoarce la receptor. Echipa a identificat o structură dreptunghiulară lungă de aproximativ 300 de m și lată de aproximativ 150 de m, aceleași măsuri ca și insula pe care se afla templul. Se spune că Templul lui Hercule Gaditanus a fost un templu cu colonade cu o flacără eternă, un foc aprins pe un altar, întreținut zi și noapte de un preot. Frontispiciul dintre coloane reprezenta cele douăsprezece munci ale lui Hercule, sculptate în bronz. Acestea au fost îndeplinite pentru că și-a ucis soția Megara și pe cei cinci copii ai lor, după ce Hera, zeița familiei și soția lui Zeus, l-a înnebunit. Ofrandele ar fi fost plasate în interiorul coloanelor de la intrare, iar întregul templu ar fi stat pe un piedestal de piatră ridicat.

Documentele grecești și latine spun că acesta este locul unde Iulius Cezar a plâns cu amar în fața unei reprezentări a lui Alexandru cel Mare și unde cuceritorul cartaginez Hannibal a mers să mulțumească pentru succesul campaniei sale militare cu un secol și jumătate mai devreme, potrivit Noticias del Mundo. Iar acum, după secole de căutări, s-ar putea ca templul mitic să fi fost găsit Folosind cea mai recentă tehnologie radar și fotografii aeriene, cercetătorii au localizat urmele unei mari clădiri romane și feniciene în orașul spaniol Sancti Petri, în apropiere de Cadiz, despre care se crede că ar fi prețiosul templu al lui Hercule.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel