Unde ne putem răcori la doar 10 grade, în România
Data publicării:
Autor: florin, Florin Pupăză
WhatsApp
lacul-balea
lacul-balea

Există un loc în care termometrul arată la miezul zilei temperaturi de maxim 13-14 grade, iar peisajul este de o frumusețe rar întâlnită. Sute de români au parte de acest răsfăț în fiecare zi la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac.

Transfăgărășanul are parte în această perioadă de an de vizitatori extrem de mulți în fiecare zi. Fie că vorbim de turiști care vin doar pentru câteva ore sau câteva zile, cu cortul ori în cabanele din zonă, toată lumea se bucură de răcoare, aer curat și de faptul că scapă de canicula ce lovește în plin în aceste zile România.

Plin de turişti în cabane

Cabanierii confirmă și ei faptul că Bâlea Lac este preferată de foarte multă lume tocmai pentru vremea mai răcoroasă și pentru peisajul deosebit de frumos al zonei străbătută de Transfăgărășan. Terasele sunt pline mai tot timpul de turiști, iar unii aleg chiar să se și bronzeze preț de câteva minute. „În perioada aceasta vin turişti pentru că jos este vremea foarte caldă şi aici este mai răcoroasă. Se bucură foarte mult oamenii de răcoarea de aici, precum şi de peisaj. Sunt foarte mulţi care fac şi drumeţii în această perioadă. Mai trebuie spus şi faptul că sunt foarte mulţi turişti străini”, a declarat Alina Wagner – recepționeră cabana Bâlea Lac pentru oradesibiu.ro.

Meteorologii spun că în zona Bâlea Lac temperaturile nu vor urca peste 15 grade celsius, iar vremea va fi frumoasă, așa că cine vrea să scape de căldurile toride din aceste zile, are alternativa unui refugiu în această zonă montană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel