Unde masăm pentru calmarea migrenelor
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
Un specialist oferă o listă de exerciții de presopunctură pentru cei exasperați de durerile de cap.

Fie că ni se întâmplă la serviciu, în weekend sau în vacanță, durerile de cap pot fi adevărate „teme” cotiedene de rezolvat pentru a ne ușura existența, iar uneori este dificil să scăpăm de ele.

Până la a recurge la medicamente, putem începe prin utilizarea degetelor și prin aplicarea procedurilor pe care se bazează medicina chineză. Acupunctura este una din specialitățile acestei medicini care se focusează pe echilibrarea energiilor din organism.

Cele cinci zone în care putem avea succes cu acupunctura în debarasarea de migrene sunt:

1. Partea superioară a capului: Bai Hui

Acest punct situat în partea de superioară a craniului se masează două-trei minute în direcția acelor de ceasornic, într-o poziție confortabilă sau alungiți.

2. Ceafa: Feng Chi

În medicina chineză, această zonă este meridianul 20 al vezicii biliare. Acest punct este situat chiar sub osul craniul, adică la nivelul celor două „adâncituri” din partea de sus a gâtului.

3. Templul: Taiyang

„Acesta este ceea ce se numește un punct special, deoarece nu aparține nici unui meridian”, spune specialistul. Situat lângă sprânceana exterioară, la nivelul tâmplelor, este foarte eficient împotriva durerilor de cap, în special a celor pe care le simțim după o zi petrecută în fața monitorului. „Trebuie să masați zona cu vârful degetelor, prin rotație, timp de câteva minute”, sfătuiește acupuncturistul, adăugând că nu are nicio importanță direcția.

[citeste si]

4. Genunchii: Yang Ling Quan

Oricât de ciudat ar părea, genunchii pot ajuta la ameliorarea durerilor de cap. „De fapt, acest punct este legat de vezica biliară. Ori este foarte comun faptul că aceste dureri sunt legate de sistemul digestiv”, spune expertul. Acesta este situat în spatele genunchiului, în adâncitura dintre oase. Genunchii se masează când sunt îndoiți, prin rotație timp de două până la trei minute.

5. Picioare: Jian Xing

„Meridianul de acupunctură al acestui punct este ficatul”, spune specialistul Henri Chauvet, potrivit revistei Madame Figaro. Punctul se află la intersecția dintre primele două degete. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel