Undă verde pentru IVERMECTINĂ în România. S-a făcut primul pas pentru avizare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Ivermectina a primit undă verde în România. Cine trebuie să își mai dea acordul.

Ivermectina pentru uz uman a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii. Specialiştii au spus ca medicamentul se poate folosi în studii clinice, la fel ca în celelalte ţări europene, informează Antena 3.

Mai este nevoie de un singur aviz din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului. Cei din Comisia de Boli Infecţioase de la Ministerul Sănătăţii au discutat pe marginea acestui nou tratament care ar putea fi folosit împotriva COVID-19. Ei au dat un prim aviz.

La Ministerul Sănătății au ajuns două astfel de cereri din partea unor terţi pentru a include acest medicament în schema de tratament pentru bolnavii de COVID-19. Au fost întrunite mai multe comisii de specialitate - hematologie, boli infecţioase.

Profesorul Virgil Musta, preşedintele Comisiei de Boli Infecţioase, a confirmat această informaţie pentru Antena 3. Comisia a dat aviz favorabil însă nu pot introduce în cazul testelor clinice aceste medicamente, până nu sunt avizate de Agenţia naţională Medicamentului.

Agenţia Naţională Medicamentului nu ar fi primit nicio solicitare din partea Ministerului Sănătăţii ca acest medicament să fie introdus în studii clinice, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel