Urmărește emisiunea live
UNATC invită la „Întâlnire cu poetul preferat”: Ana Blandiana, pe 25 martie
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
UNATC, „Întâlnire cu poetul preferat”. Ana Blandiana, pe 25 martie / Imagine de Andreas Glöckner de la Pixabay
UNATC, „Întâlnire cu poetul preferat”. Ana Blandiana, pe 25 martie / Imagine de Andreas Glöckner de la Pixabay
UNATC „I.L. Caragiale” București” organizează aniversarea scriitoarei Ana Blandiana și invită tânăra generație de artiști la dialog. 

UNATC „I.L. Caragiale” București anunță într-un comunicat de presă că „are onoarea de organiza aniversarea uneia din cele mai importante personalități culturale și, totodată, un reper de atitudine morală și civică: scriitoarea Ana Blandiana. 

Inaugurăm prin această aniversare seria de evenimente din cadrul proiectului „Întâlnire cu poetul preferat”. UNATC își propune să găzduiască un dialog viu între tânăra generație de artiști și reperele literaturii și culturii românești contemporane. Susținem acest dialog, între lumea artistică și cea literară, dar și între generații, cu substanțial beneficiu pentru ambele părți angajate. Educația teatrală și cea cinematografică nu se pot împlini fără cunoașterea reperelor culturale locale.

Evenimentul va debuta cu alocuțiunea Rectorului UNATC, Prof. Dr. Liviu Lucaci, urmat de discursul Președintelui Institutului Cultural Român, domnul Mirel Taloș.

Aniversarea va continua cu tinerii noștri studenți actori din anul I și cu punerile în scenă ale poeziei autoarei. Vă invităm, de asemenea, să urmăriți dialogul pe care scriitoarea Ana Blandiana îl va purta ulterior cu studenții și invitații prezenți.

Cuvântul de încheiere îi va aparține Decanului Facultății de Teatru, Conf. Dr. George Ivașcu.”

Evenimentul are loc în Sala „Ileana Berlogea”, din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București și va fi transmis pe canalul de YouTube UNATC https://www.youtube.com/c/UNATCILCaragiale, joi, 25 martie, începând cu ora 19:00.

1. Ana Blandi... (ana_blandiana_unatc_eveniment_28523600.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel