Data publicării:

Un ucrainean s-a declarat „Martorul lui Iehova” pentru a evita mobilizarea. Va face trei ani de pușcărie

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Unsplash
Unsplash
Un bărbat din Ucraina care trebuia să fie mobilizat în armată a refuzat să se înroleze pe motiv că este „Martorul lui Iehova”.

Un bărbat din regiunea Hmelnițkii a fost condamnat la trei ani de închisoare după ce a inventat o metodă pentru a se eschiva de la mobilizare, pretinzând că s-a alăturat organizației religioase „Martorii lui Iehova”, potrivit TSN, citat de Bucpress.

Bărbatul, originar din Nikolaev, a fost declarat apt pentru serviciul militar. La data de 6 mai 2023, reprezentanții comisariatului militar au încercat să-i înmâneze o citație de încorporare pentru a fi trimis într-o unitate militară, dar el a refuzat categoric s-o accepte.

În instanță, bărbatul a confirmat că nu dorește să servească în armată și a adăugat că aceasta se datorează convingerilor sale religioase.

„El conștientizează că, în contextul agresiunii armate ale Federației Ruse împotriva Ucrainei, s-a declarat mobilizare generală pe teritoriul Ucrainei. Cu toate acestea, el refuză categoric să îndeplinească serviciul militar în baza mobilizării și să fie trimis într-o unitate militară. Participă la întâlnirile organizației religioase „Centrul Religios al Martorilor lui Iehova din Ucraina” și, pe baza convingerilor sale religioase, refuză în mod categoric să fie înrolat în serviciul militar”, se arată în materialele instanței.

La proces, unul dintre martori a subliniat că este membru organizației religioase „Martorii lui Iehova”. El a menționat că, de fapt, începând cu mai 2023, inculpatul a început să participe la serviciile religioase ale organizației, dar nu este membru al acestui cult.

Tribunalul l-a găsit pe bărbat vinovat conform articolului 336 din Codul Penal al Ucrainei și l-a condamnat la trei ani de închisoare. Această hotărâre poate fi contestată în instanța de apel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel