Data actualizării:
Data publicării:

Un turist a vrut să sară din telescaun după ce i-a căzut un schiu. A rămas agățat

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Salvamont Poiana Brașov
Foto: Salvamont Poiana Brașov
Un turist ”iresponsabil” a vrut să sară din telescaun, după ce i-a căzut un schiu. 

Un turist din Poiana Brașov a avut noroc după ce a vrut să sară din telescaun, dar a rămas agățat. 

”Turist iresponsabil, care a vrut să sară din telescaun, după ce i-a căzut un schiu, la părăsirea stației de îmbarcare a telescaunului Ruia. Acesta a decis să sară din telescaun, în zona pilonului doi, unde distanță față de pământ este considerabilă.

Noroc cu personalul instalației

Atent, personalul de operare a instalației de transport pe cablu a oprit instalația, și a întors scaunul spre stație, unde distanța față de pământ a fost mai mică, astfel încât turistul a putut coborî în siguranță”, au anunțat reprezentanții Salvamont Poiana Brașov. 

Recomandările salvamontiștilor: 

”Atenție la folosirea instalațiilor de transport pe cablu, în special la folosirea telescaunului!

- Reduceți semnificativ viteză în zona cozilor de la îmbarcare. După trecerea de ultimele porți, înainte de îmbarcare, păstrați trasă și așezați-va pe scaunul aferent porții.

- Nu așteptați scaunul înaintea zonei de îmbarcare semnalizată și îmbarcați-va doar în această zona. Urmăriți permanent apropierea scaunului, pentru că acesta să nu va ia prin surprindere. Nu trageți bară de protecție imediat ce v-ați așezat.

- Asigurați-va că toată lumea este atentă când faceți acest lucru, pentru a nu-i lovi sau a le prinde schiurile între zăpadă și suportul pentru picioare.

- Odată îmbarcați, nu mai coborați sub nicio formă. Acest lucru poate cauza accidentări grave, deoarece după coborâre, telescaunul va poate lovi. Totodată, acesta ia înălțime foarte rapid, găsindu-va că în situația prezentată mai sus, de a atârnă la o distanță mare de sol.

- Puneți întotdeauna bară de protecție la ieșirea din stație și țineți schiurile, pe toată durata transportului, pe suportul pentru sprijinirea picioarelor, pentru a nu lovi persoanele de dedesubt, în cazul desprinderii accidentale a unei legături.

- Nu ridicați bară de protecție, decât în zona special semnalizată, de la intrarea în stația de debarcare. Debarcați-vă doar în zona semnalizată și nu mai repede.

- După debarcare, păstrați din nou trasă, și nu deschideți plugul până nu creați o distanță față de ceilalți. Deschizând plugul prea repede, riscați să agățați schiurile celor din lateral, făcându-le imposibil de controlat.

- Nu mai staționați în zona de debarcare și eliberați-o cât mai rapid, pentru a da posibilitatea și celorlalți schiori să se debarce în condiții de siguranță.

- În cazul în care ați pierdut echipamentul la îmbarcare așteptați sus. De regulă, acesta este trimis sus prin alte persoane (monitori, salvamontiști etc.), într-un timp destul de scurt”, se arată într-un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel