Un teribilist a sărit cu parașuta din turla Catedralei Naționale. Bărbatul a căzut în pronaos
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Catedrala Națională
Sursă foto: Facebook Catedrala Națională
Un bărbat a executat un salt cu parașuta din turla Catedralei Neamului, în interiorul construcției şi a urcat imaginile video pe Youtube. 

În imaginile video publicate, șterse acum de pe Youtube, se observă cum bărbatul se pregătește și execută un salt cu parașuta din cel mai înalt punct al Catedralei, aflat la circa 60 de metri, și aterizează în scurt timp în pronaos, spațiul alocat credincioșilor care vor participa la slujbe.

Identitatea celui care a executat saltul nu este cunoscută. Cel mai probabil este vorba de un pasionat de base-jumping, un sport extrem ce presupune saltul cu parașuta de la punct fix, în locuri neobișnuite, cum ar fi clădirile publice înalte. În acest sport nu se folosesc parașute de rezervă sau alte dispozitive de siguranță, ceea ce face saltul şi mai periculos.

De asemenea, în mesajul postat de autor, acesta mărturisește că saltul a fost posibil datorită unui “prieten francez”, care i-a furnizat coordonatele.

Surse din cadrul Patriarhiei au declarat că, cel mai probabil, autorul saltului nu e român și a intrat fraudulos pe șantierul Catedralei. Filmarea pare a fi făcută anul trecut, atunci când nu erau schele în clădire.

Până acum, poliția nu a primit nici o sesizare legată de acest incident, conform BZI.

Cine este militarul care a murit în timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul Boboc din Buzău

Potrivit MApN, căpitanul Cosmin Constantin Scorţea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, şi-a pierdut viaţa în urma unui accident survenit în jurul orei 14,00, pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc, mai exact în timpul executării manevrelor de aterizare.

Ofiţerului i-a fost acordat primul ajutor la faţa locului, însă fără rezultat, fiind constatat decesul acestuia.

'Pentru stabilirea circumstanţelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de investigare', precizează MApN.

Căpitanul Cosmin Constantin Scorţea, în vârstă de 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naţionale din anul 2007, avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de paraşută BG-7M (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel