Un tată concediat pe Zoom vorbește despre cum a primit vestea. Alți 899 de angajați și-au pierdut locul de muncă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Nouă sute de angajați și-au pierdut locul de muncă în prag de sărbători, după ce șeful lor i-a concediat într-o ședință pe Zoom. 

Christian Chapman a fost unul dintre cei 900 de angajați ai Better.com care au fost disponibilizați în urma unui apel Zoom, care acum a devenit viral pe internet, relatează BBC. Tatăl a cinci copii a vorbit despre situația delicată, când a spus familiei sale că nu are un loc de muncă, cu doar câteva săptămâni înainte de Crăciun.

Chapman a descris apelul video ca fiind „insensibil” și „chinuitor”.

Șeful firmei de credite ipotecare din SUA, Vishal Garg, a primit critici dure pe rețelele de socializare, după ce videoclipurile apelului Zoom au devenit virale.

Fără loc de muncă în prag de Sărbători

”Am cinci copii și o soție și mă gândeam cum să le spun că nu mai am loc de muncă înainte de Crăciun”, a spus Chapman, într-un interviu video acordat BBC. ”Dimineață eram într-o discuție între patru ochi cu managerul meu despre performanțele mele, despre cum totul merge bine și brusc văd că apare acest link pentru ședința video, spunându-ni-se că vom vorbi despre ipotecă”, a mai spus acesta. 

Managerul companiei i-a anunțat că va concedia 15% din angajați și că este a doua oară când face așa ceva. Garg le-a spus angajaților că ultima dată când a luat o asemenea decizie a ”plâns”.   

„Am simțit că mă prăbușesc, nu am mai luat parte la așa ceva până acum. A fost foarte dur și insensibil, chiar chinuitor”, a mai spus Chapman. 

Angajații concediați ar fi furat de la clienți și de la colegi

CFO al companiei, Kevin Ryan, a încercat să atenueze inițiativa într-o declarație pentru CNN Business, scriind că ”era necesar să efectueze disponibilizări, mai ales în această perioadă a anului”, dar a mai adăugat că pasul a fost necesar pentru a menține firma pe linia de plutire, având în vedere ”evoluția radicală a pieței imobiliare”.

Garg, totuși, a spus că decizia a fost determinată de eficiența, performanța și productivitatea angajaților, toți fiind caracterizați ca ”inadecvați” pentru piață. Fortune a raportat mai târziu că firma i-a acuzat pe angajații concediați că ”furau” atât de la colegi, cât și de la clienți, fiind neproductivi și lucrând doar două ore pe zi.

Citește și: Nouă SUTE de angajați au fost concediați pe ZOOM. Ce motivație a avut directorul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel