Un tânăr de 18 ani a căzut peste 100 de metri pe Valea Caraimanului. Salvamont, intervenție dificilă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un tânăr de 18 ani a căzut peste peste 100 de metri pe Valea Caraimanului.

Salvamontiştii din Buşteni şi Prahova intervin, sâmbătă seară, pentru recuperarea de pe munte a unui tânăr de 18 ani, care a căzut peste 100 de metri pe Valea Caraimanului, ajungând în apă, transmite Agerpres. Acțiunea de salvare este una dificilă din cauza vremii.

Potrivit informaţiilor postate pe pagina de Facebook a Salvamont Buşteni, tânărul a căzut din poteca turistică peste 100 de metri şi a ajuns în apă. El a suferit o fractură deschisă de femur şi este hipotermic.

Intervenţia de recuperare a victimei este dificilă din cauza vremii, respectiv ploaie torenţială şi temperatură în scădere.

Vacanță cu final tragic. Cum a murit o româncă de FRIG în Italia

Vacanță cu final tragic. Aurora Avasilichioaie, o româncă în vârstă de 53 de ani, stabilită la Ivrea, a murit de frig atunci când a plecat într-o excursie. Femeia s-a fi aflat la mare altitudine, cu îmbrăcăminte lejeră și încălțăminte nepotrivită, iar la un moment dat ar fi pierdut poteca în timpul coborârii, scrie Ziarul de Iași, citând gazetaromaneasca.com.

Ea a murit noaptea la spitalul din Lausanne, după ce salvarea alpină, poliția financiară, pompierii, poliția forestieră și 118 echipe au localizat-o la o altitudine de 2400 de metri, la înălțimea colului Portola care cobora spre Barmasc.

Excursionista plecase duminică, dar a fost blocată de zăpadă pentru că purta doar pantofi de trekking fără crampoanele care i-ar fi permis să continue. Până și hainele erau prea ușoare pentru drumeția la altitudine.

Când și-a dat seama că are probleme, și-a sunat soțul în România, trimițându-i poziția GPS pe telefonul său mobil pentru că nu putea explica exact unde se află. Bărbatul a dat alarma și salvatorii au reușit să o localizeze. Alarma s-a declanșat în jurul orei 21.00 duminică, 10 aprilie, iar femeia a fost încărcată pe elicopterul Air Zermatt în jurul orei 3:00.

Reamintim că la finalul lunii martie, un turist în vârstă de 71 de ani a alunecat pe traseul spre Vârful Lespezi şi a căzut 40 metri într-o prăpastie. Acesta a fost salvat de pe munte cu elicopterul. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel