Un tablou de Claude Monet, stropit cu supă de activiști ecologiști francezi care vor să salveze planeta - Video
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa foto: freepik.com
Sursa foto: freepik.com
Activiştii francezi pentru climă au stropit din nou cu supă o operă de artă majoră.

De data aceasta este vorba despre un tablou de Claude Monet. Incidentul survine la doar două săptămâni după ce renumitul tablou "Mona Lisa" al lui Leonardo da Vinci a fost vizat de un act de vandalism similar, transmite DPA.

Două activiste de la "Riposte alimentaire", au aruncat supă pe lucrarea "Le Printemps" de Claude Monet, aflată în Musée des Beaux-Arts din Lyon, a relatat sâmbătă grupul pe X. Muzeul a confirmat incidentul pentru presa franceză. Cele două femei au fost reţinute, potrivit prefecturii locale.

Ministrul Culturii, Rachida Dati, a declarat că nu poate înţelege cum un astfel de act ar promova "cauza pe care pretindeţi că o serviţi". Ea a asigurat totodată muzeul de sprijinul său. Musée des Beaux-Arts a anunţat că va depune plângere pentru vandalism, a relatat ziarul Le Parisien.

VideoDeşi pictura în ulei este protejată de un geam de sticlă, starea sa va fi verificată. "Riposte alimentaire" este un colectiv care a apărut din mişcarea franceză "Derniere Rénovation", iar acţiunile sale vizează schimbarea radicală a societăţii la nivel climatic şi social.

Citește și - Activişti ecologişti au vandalizat cu spray poarta Brandenburg din Berlin pentru a salva planeta / Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel