Un tablou cumpărat cu doar 4 dolari s-a dovedit a fi creația unei celebrități și valorează o avere - FOTO
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 16 iun 2021, 23:15
WhatsApp
Un tablou cumpărat cu doar 4 dolari s-a dovedit a fi creația unei celebrități și valorează o avere / Foto: Pixabay
Un tablou cumpărat cu doar 4 dolari s-a dovedit a fi creația unei celebrități și valorează o avere.

Un tablou cumpărat cu doar 4,09 dolari dintr-un magazin canadian s-a dovedit a fi unul pictat de artistul David Bowie, o icoană a industriei muzicale, arată  UPI.com. Licitatorul Cowley Abbott a declarat că tabloul a fost cumpărat cu 4,09 dolari de la un centru de donații pentru bunuri de uz casnic din South River, Ontario, și ulterior, după o atentă analiză a descoperit că a fost pictat de Bowie în 1997.

Reprezentanții casei de licitații au declarat că tabloul, intitulat "D Head XLVI", face parte dintr-o serie realizată între 1994 și 1997 de către artist. În aceasta perioadă, el a creat 47 de picturi pe pânză.

G Ad:

Cu cât va fi vândut tabloul"Picturile au variat, reprezentând de la membrii trupei, prieteni și cunoscuți până la câteva autoportrete", a spus purtătorul de cuvânt al Cowley Abbott, Andrea McLoughlin.

"S-a sugerat că, pentru unele dintre aceste picturi importante, Bowie s-a inspirat din epoca Ziggy Stardust. Cu părul lung și un profil pronunțat, acest portret energic și enigmatic este cu adevărat o reprezentare rară a unui artist celebru.", a mai spus aceasta.

Pictura va fi scoasă la licitație și are un preț estimat între 9.000 și 12.000 de dolari. Ca mai toți artiștii, David Bowie a studiat arta și design în tinerețe, ceea ce ș-a făcut să iubească arta pe întreg parcursul vieții.

Schița unui urs se va vinde pentru 16 milioane de dolari

O schiță de dimensiuni reduse a unui urs se va vinde cu 16 milioane de dolari într-o licitație de artă a casei Christie`s. Aceasta este una din cele 8 piese de artă aparținând lui Leonardo DaVinci care a rămas în grija unui proprietar privat. Suprafața de hârtie bej pal pe care este realizată schița ursului are mai puțin de 20 de centimetri pătrați. Desenul este realizat cu un creion cu mină argintie, o tehnică pe care prolificul artist a deprins-o de la maestrul său, Andrea del Verrocchio. 

Schița a trecut prin mai multe mâini de-a lungul secolelor. În trecut, aceeași casă de licitații a vândut aceeași schiță cu doar 2,50 de lire (sau 312 lire în ziua de azi) în anul 1860, scrie CNN

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro