Un student arab din Iași a dat foc la 4 mașini pentru că un conațional l-a privit în ochi. Instanța l-a iertat
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un student arab din Iași a dat foc la 4 mașini pentru că un conațional l-a privit în ochi. Instanța l-a iertat  / Foto: Pixabay
Un student arab din Iași a dat foc la 4 mașini pentru că un conațional l-a privit în ochi. Instanța l-a iertat / Foto: Pixabay
Un student arab din Iași a incendiat 4 mașini pentru că un conațional l-a privit în ochi, gest considerat o mare jignire.

Un student arab din Iași s-a răzbunat crunt pe un conațional și a dat foc la 4 mașini pentru că a fost privit în ochi de către acesta, gest considerat o mare jignire, scrie Ziarul de Iași.

Tânărul palestinian din Fâșia Gaza a fost condamnat la închisoare cu suspendare de Curtea de Apel Iași, care a întors astfel pedeapsa de 1 an și 6 luni cu executare dictată în primă instanță pentru distrugere în formă continuată. Decizia ar fi fost luată pentru că studentul ar fi spus că îi pare rău pentru gestul său, scrie Ziarul de Iași.

Cum s-a întâmplat totul

Studentul la Medicină Mahdi Mahdi se afla împreună cu fratele său atunci când s-a întâlnit cu persoana vătămată, de asemenea palestinian din Fâșia Gaza. Cel din urmă l-ar fi privit în ochi în timpul conversației, iar acest lucru l-a enervat pe student. Aceasta ar fi o mare jignire în tradiția culturală a palestinianului.

Între cei doi a izbucnit op ceartă, iar ulterior s-a ajuns de la amenințări și înjurături prin telefon la fapte, în septembrie 2020. Mahdi Mahdi a anunțat public că va da foc mașinii celui care l-a insultat privindu-l în ochi. El s-ar fi dus acasă la acesta și l-ar fi provocat să coboare jos din apartament. La scurt timp a plecat la un peco de unde a cumpărat benzină S-a întors la blocul conaționalului său și i-a stropit mașina, un VW Golf, după care i-a dat foc. Flăcările s-au extins rapid la încă trei mașini, pe care le-a distrus în totalitate: un Dodge Nitro, un Audi A5 și un Audi A4. Ghinionul celorlați proprietari a fost doar că erau vecini cu persoana care l-a supărat pe bărbat.

A despăgubit victimele în timpul procesului

Studentul palestinian a fost condamnat de Judecătoria Iași la 1 an și 6 luni de închisoare cu executare. Pe parcursul procesului el i-a despăgubit pe cei cărora le distrusese maşinile, aceştia renunţând la pretenţiile civile. În apel, avocatul său a subliniat faptul că tânărul petrecuse deja 7 luni în arest preventiv şi la domiciliu, perioadă în care ar fi conștientizat gravitatea faptelor şi a consecinţelor. Curtea de Apel Iași a decis ca bărbatului să îi fie schimbată pedeapsa în condamnare la închisoare cu suspendare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel