Un stat IMPORTANT din SUA RENUNȚĂ la restricțiile anti-COVID
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un stat important din SUA a anunțat că va renunța la mai multe restricții anti-COVID.

Florida ridică toate restricțiile anti-COVID impuse până acum asupra restaurantelor și barurilor, transmite The Hill. Decizia intră în vigoare imediat, a declarat guvernatorul Ron DeSantis, menționând că interzice guvernelor locale să închidă afaceri sau să impună restricții fără justificare.

"Nu vor exista limitări din partea statului Florida", a spus DeSantis vineri în cadrul unei conferințe de presă. "Cred că acest lucru va fi foarte, foarte important pentru industrie. Unele guverne locale pot face doar reglementări rezonabile", a adăugat guvernatorul spunând că autoritățile sunt pregătite pentru o eventuală creștere a numărului de infectări.

Ridicarea restricțiilor se aplică în primul rând barurilor și restaurantelor, care au fost închise și redeschise de mai multe ori de la începutul pandemiei de COVID-19. DeSantis a explicat că, dacă guvernele locale vor să impună restricții asupra numărului de angajați care merg să lucreze la întreprinderi, vor trebui să ofere justificări economice și medicale pentru acest lucru.

În plus, DeSantis a cerut echipelor de fotbal să înceapă să le permită fanilor să intre pe stadioanele lor. În același timp, guvernatorul a recunoscut că coronavirusul este încă o mare problemă. Cu toate acestea, el a spus că statul „are instrumentele” pentru a controla infecția.

Florida a atins apogeul răspândirii infecției cu coronavirus în iulie. În total, aproape 700 de mii de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus în acest stat. Aproximativ 14 mii de pacienți au murit din cauza efectelor infecției cu virusul. Vineri, numărul cazurilor de infecție cu coronavirus în Statele Unite a depășit 7 milioane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel