Un soldat britanic, ucis de un elefant în Malawi
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Lovitură traficului ilegal: comerțul cu fildeș, interzis
Lovitură traficului ilegal: comerțul cu fildeș, interzis
Un soldat britanic a fost omorât de un elefant, duminică, în timpul unei operaţiuni de combatere a braconajului desfăşurată în Malawi, a anunţat marţi ministrul Apărării din Marea Britanie, citat de AFP.

Mathew Talbot, în vârstă de 22 de ani, originar din Birmingham, a fost ucis de un elefant în timp ce patrula în parcul naţional Liwonde, în centrul Malawi, unde militarii britanici îi susţin pe rangeri în lupta contra braconierilor care decimează elefanţii şi rinocerii.

Soldatul a murit în timp ce desfăşura o activitate esenţială în lupta contra braconajului în Malawi, a declarat ministrul Apărării din Marea Britanie, Penny Mordaunt, în cadrul unui comunicat.

Acest incident tragic reaminteşte pericolul cu care se confruntă soldaţii noştri în timp ce protejează unele dintre cele mai ameninţate specii din lume de cei care doresc să profite de pe urma masacrării animalelor sălbatice, a adăugat ministrul.

Tânărul se înrolase în armată în septembrie 2013 şi făcea parte din Batalionul 1, The Coldstream Guards. Descris de locotenent-colonel Ed Launders drept un "om hotărât şi cu suflet mare, care şi-a dedicat viaţa pentru slujirea ţării", soldatul a fost totodată lăudat de camarazii săi de arme pentru umorul său.

Armata britanică asistă rangerii din parcul Liwonde în cadrul unui program de formare în tehnici de luptă contra traficanţilor înarmaţi cu puşti de asalt. Proiectul a fost lansat în urmă cu doi ani de prinţul Harry, în timpul unei vizite în Liwonde.

Vezi și: Lovitură pentru braconieri. Captură impresionantă în Hong Kong

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel