Un șofer de 83 de ani a provocat un accident în Botoșani, refuzând apoi etilotestul și prelevarea probelor
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (energepic.com)
Sursă foto: Pexels (energepic.com)
Un șofer cu venerabila vârstă de 83 de ani a produs un accident în Botoșani, urcând beat la volan. 

Un bărbat în vârstă de 83 de ani din municipiul Dorohoi a urcat la volan sub influenţa alcoolului şi a provocat un accident rutier, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Octogenarul prezenta halenă alcoolică, însă era atât de băut încât nu a putut sufla în aparatul etilotest.

Bărbatul este cercetat pentru că a refuzat prelevarea de probe


"Întrucât bărbatul de 83 de ani emana halenă alcoolică, s-a încercat testarea cu aparatul alcooltest, însă fără rezultat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea mostrelor biologice de sânge, prilej cu care a refuzat acest lucru", a afirmat Nenişcu, citat de Agerpres. 

Accidentul a avut loc pe strada George Enescu din municipiul Dorohoi şi s-a soldat doar cu pagube materiale.

În acest caz, poliţiştii continuă cercetările pentru refuz de prelevare de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţist pe motocicletă, accidentat în Bucureşti

Un poliţist de la Brigada Rutieră aflat pe motocicletă a fost rănit, în urma unei coliziuni cu un autovehicul, în zona intersecţiei Calea Călăraşi - strada Agricultori.

"În jurul orei 14,10, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier în zona intersecţiei Calea Călăraşi - strada Agricultori. Conducătorul unui autovehicul care circula pe strada Agricultori a intrat în coliziune cu un motociclist din cadrul Brigăzii Rutiere, aflat în timpul serviciului", informează Brigada Rutieră.

În urma accidentului rutier a rezultat rănirea poliţistului, care a fost transportat la spital.

Ambii conducători de autovehicule au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind zero.

"Se efectuează cercetarea la faţa locului, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi condiţiilor producerii accidentului rutier", arată sursa citată. Citește continuarea AICI

Singura maşină din lume care nu a înregistrat accidente mortale

România este pe primul loc în UE la accidente rutiere mortale. Cu toate astea, pe şoselele noastre circulă şi o maşină la volanul căreia nu au fost înregistrate decese în urma coliziunilor, motiv pentru care a fost numită "cea mai sigură maşină". 

Este vorba despre Volvo XC90, maşină care a primit 5 stele la fiecare sesiune la care a fost testat. De altfel, modelul se numără de foarte mulți ani în topul celor mai sigure mașini din lume.

Masa relativ mare, dar şi structura solidă sunt factorii principali care îi conferă un avantaj în cazul unei coliziuni. În plus, maşina este dotată cu numeroase sisteme de asistenţă pentru şofer, dar şi cu airbag-uri şi alte sisteme de siguranţă activă şi pasivă. 

Cea de-a doua generație, care se află pe piață de opt ani, este echipată cu tehnologie de conducere autonomă. Aceasta include frânarea autonomă de urgenţă (AEB) şi senzori pentru menţinerea benzii de deplasare. Acestea împreună ajută SUV-ul să evite în mod activ o posibilă coliziune. Vezi continuarea articolului AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel