Un şofer a rămas fără permis, după ce a evitat un urs în trafic. Instanţa nu l-a crezut pe martor
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Sora Shimazaki, de la Pexels
Fotografie creată de Sora Shimazaki, de la Pexels
Un şofer din judeţul Prahova a fost lăsat fără permis de conducere de o instanţă de judecată. Bărbatul spune că a intrat pe interzis în sensul giratoriu pentru că încerca să evite un urs, dar judecătorul nu l-a crezut nici pe el, nici pe martorul adus. 

În proces, şoferul a arătat că a înconjurat sensul giratoriu prin stânga pentru că la pătrunderea în sens „a observat că era un urs ce se deplasa pe sensul său de mers”. La scurt timp după ieşirea din sensul giratoriu, şoferul a fost oprit de Poliţie şi amendat, cerând să se facă menţiunea în procesul-verbal că „din faţă nu venea niciun autovehicul”.

În instanţă, şoferul a dus şi un martor care să îi confirme versiunea, dar judecătorul a menţinut sancţiunea arătând că „declaraţia martorului este nesinceră, în condiţiile în care acesta susţine o stare de fapt neafirmată nici măcar de petent, respectiv că pe partea carosabilă nu era doar un urs, ci un urs şi o ursoaică, care se jucau”, scrie Adevărul.

"Subiectivitatea declaraţiei martorului este dată tocmai de calitatea acestuia de coleg de muncă al petentului, care încearcă prin depoziţia sa să înlăture consecinţele răspunderii contravenţionale în ceea ce priveşte fapta săvârşită de acesta din urmă, consecinţe care sunt destul de severe atât sub aspect pecuniar, cât şi prin sancţiunea complementară a suspendării exerciţiului dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 60 de zile”, a arătat judecătorul care a decis să menţină sancţiunea.

VEZI ŞI Amenda de 10.000 lei pentru ONG-ul care a salvat doi pui de urs, ANULATĂ în instanţă

Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

CITEŞTE ŞI CE, avertisment pentru România să respecte Directiva 92/43/CEE privind conservarea habitatelor naturale și a speciilor în OUG 81/2021

Iohannis a cerut Parlamentului reexaminarea legii care permite împușcarea urșilor agresivi

Klaus Iohannis, a trimis luni, 10 ianuarie 2022, Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, în intravilanul localităților, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative. 

VEZI AICI TEXTUL INTEGRAL AL CERERII PREŞEDINTELUI KLAUS IOHANNIS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel