Un smartwatch trimite purtătorii la medic, deşi nu au nevoie
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ceasul inteligent Apple Watch trimite mai mulți oameni la medic decât ar trebui, potrivit unui studiu. 

Doar 10% dintre cei care au ajuns la Mayo Clinic după ce dispozitivul le-a indicat un puls anormal au, de fapt, o afecțiune a inimii.

Studiul arată că aceste gadgeturi pot pune presiune pe sistemul de sănătate. Costurile sunt mari atât pentru pacienți, cât și pentru sistem, deoarece este irosit timpul personalului medical, potrivit lui Heather Heaton, profesor asistent de medicină de urgență la Mayo Clinic College of Medicine.

Echipa care a realizat studiul a analizat date din perioada decembrie 2018 – aprilie 2019. Cu puțin timp înainte, Apple anunțase funcția Apple Watch de detectare a ritmului cardiac anormal.

Este greu pentru utilizatorii de Apple Watch să ignore alertele

Angajații Mayo Clinic notează că alertele pe care le primesc oamenii sănătoși de la gadgeturi precum cel produs de Apple pot cauza anxietate, pe lângă costurile medicale. „Este greu pentru un utilizator să ignore o alertă care îi spune că suferă de o problemă medicală serioasă”, a declarat Kirk Wyatt, coautor al studiului, citat de The Verge.

Nu doar ceasul Apple trimute oameni nejustificat la medic. Cazuri similare au fost înregistrate la utilizatori de Samsung Galaxy Watch 3 și Fitbit Sense.

Totuși, aceste dispozitive pot ajuta. Un medic anestezist din California susține că ceasul lui Apple Watch i-a salvat viața după ce l-a ajutat să descopere o problemă pe care o avea la inimă.

Mai mult, anul trecut funcţia de detecţie a căzăturilor de pe Apple Watch a salvat viaţa a doi tineri care au suferit un accident în timpul unei plimbări pe munte, scrie go4it.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel