Data publicării:

Un sistem Patriot este în drum spre Slovacia

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un sistem antiaerian Patriot va fi instalat zilele următoare în Slovacia.

Un sistem antiaerian Patriot urmează să fie instalat zilele următoare în Slovacia, a anunţat, duminică, 20 martie, ministrul Apărării de la Bratislava, Jaroslav Nad, citat de cotidianul Le Monde.

Olanda a anunţat, vineri, că va trimite o instalaţie Patriot la baza militară Sliac, situată în centrul Slovaciei. Germania va trimite alte două sisteme Patriot în Slovacia, dar nu este clar când vor ajunge.

„Un sistem Patriot este în drum spre Slovacia. Patriot nu va înlocui vechiul sistem antiaerian rus S-300, ci constituie un element suplimentar pentru apărarea spaţiului aerian al Slovaciei”, a declarat Jaroslav Nad, notează Mediafax.

Citește și / Zelenski, pregătit să negocieze cu Putin: Eșecul ar putea însemna al Treilea Răboi Mondial

Volodimir Zelenski este convins că, dacă țara sa ar fi fost admisă în NATO, atunci Rusia nu ar fi invadat Ucraina. De asemenea, președintele Ucrainei a spus că este pregătit să negocieze cu președintele Vladimir Putin.

„Dacă am fi fost membru NATO, nu ar fi început acest război. Mi-ar plăcea să primesc garanții de securitate pentru țara mea, pentru poporul meu”, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski la CNN.

De asemenea, acesta a spus că este recunoscător pentru ajutorul oferit de NATO de când a început invazia.

„Dacă membrii NATO sunt pregătiți să ne vadă în alianță, atunci să o facă imediat, pentru că oamenii mor zilnic”, a mai spus președintele ucrainean, adăugând: „Dar, dacă nu sunteți pregătiți să păstrați viețile oamenilor noștri, dacă vreți doar să ne vedeți călare pe două lumi, dacă vreți să ne vedeți în această poziție dubioasă în care nu înțelegem dacă ne puteți accepta sau nu, nu ne puteți pune în această situație, nu ne puteți forța să fim în această incertitudine.”

În interviul acordat CNN, Zelensky a mai declarat că este pregătit să negocieze cu președintele rus Vladimir Putin, dar a avertizat că, dacă orice încercare de negociere eșuează, ar putea însemna că lupta dintre cele două țări ar putea duce la „un al Treilea Război Mondial”.

„Sunt pregătit pentru negocieri cu el. Și cred că, fără negocieri, nu putem pune capăt acestui război”, a mai spus Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel