Data publicării:

Un scoțian și-a cumpărat o casă pe litoralul bulgăresc cu doar 3500 de euro. Apoi încă două! ”Sper ca Bulgaria să ajungă la fel ca Spania”

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Bărbatul se săturase de prețurile uriașe din Scoția, generate ce criza locuințelor, așa că și-a încercat norocul în Bulgaria, pe litoral, unde a dat, pe o casă cu șase dormitoare, doar 3000 de lire. 

Rob Davies, în vârstă de 35 de ani, a cumpărat proprietatea din Golyamo Krushevo, după ce a văzut-o de vânzare pe eBay. Dar casa nu are băi amenajate, bucătărie, ferestre sau electricitate, precum nici apă curentă.

Uriașul conac a fost lăsat gol și abandonat încă din anii `80 și a fost construit cu peste 100 de ani în urmă, potrivit The Mirror. Dar Rob, care este de pe Coasta de Vest a Scoției, nu este descurajat de volumul uriaș de muncă, deoarece o consideră o „investiție” pentru familia sa. 

Bărbatul recunoaște că este un căutător de chilipiruri: ”Întotdeauna caut proprietăți pe piață, să văd dacă există chilipiruri. Făceam doar o căutare aleatorie pe eBay, doar pentru a vedea ce există. Și așa a apărut”, notează TheSun

El spune că-i este dor de familie, dar primește satisfacție când reușește să avanseze lucrările la casă. ”Repar podelele, încep să văd cum au construit casa când a fost construită inițial...” a mai povestit Rob Davies. 

”Sper ca Bulgaria să ajungă la fel ca Spania. Casele erau ieftine înainte ca toată lumea să vină în vacanţă acolo. Acum nu mai găseşti nimic la un preţ mai mic de şase cifre" mărturisește scoțianul. 

El a mai cumpărat două case în Golyamo Krushevo, pentru băieții săi care acum au 8, respectiv 16 ani: una se află peste drum de prima și mărturisește că este o filă de istorie, iar cea de-a treia achiziționată este mai nouă, tot cu șase camere, dar are și electricitate, și apă, și ferestre. Rob vrea să se mute în Bulgaria după ce termină renovarea care crede că-l va costa cam 20.000 de lire. 

Golyamo Krushevo este un sat abandonat de bulgari, aflat aproape de Turcia și la doi pași de plajă. În plus, e doar la o oră de aeroport, cu mașina. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel