Data actualizării:
Data publicării:

Un român, printre reprezentanții AIEA prezenți la centrala nucleară Zaporojie

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Reprezentanţi IAEA din Spania, Iordania, Albania, Lituania şi România se află la centrala Zaporojie.

Oficiali ai Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (IAEA) din Spania, Iordania, Albania, Lituania şi România se află în prezent la centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei, informează un reprezentant al operatorului energetic nuclear Rosenergoatom din Rusia.

Reprezentantul rus, al cărui nume nu a fost făcut public, a fost citat de agenţia rusă de ştiri RIA Novosti. O echipă de cinci inspectori IAEA vor rămâne la centrala Zaporojie, iar directorul IAEA, Rafael Grossi, a subliniat că "IAEA nu pleacă nicăieri" şi că "va avea o prezenţă continuă" la centrală. Rosenergoatom este o subsidiară a operatorului Atomenergoprom, scrie RADOR.

Putin a ordonat ca regiunea Doneţk să fie cucerită până la 15 septembrie, susţine Statul Major ucrainean

 

Preşedintele rus Vladimir Putin a dat ordin forţelor sale să ajungă la graniţele administrative ale regiunii Doneţk (estul Ucrainei) până la 15 septembrie, a declarat joi seară într-un interviu pentru Ukrainska Pravda şeful adjunct al Statului Major al armatei ucrainene, Aleksei Gromov. 

'Inamicul continuă să deţină zone ocupate în regiunile Harkov, Lugansk, Doneţk, Zaporojie, Herson şi Nikolaev (Mikolaiv) şi încearcă, de asemenea, să creeze condiţii favorabile pentru relansarea ofensivei', a spus Gromov.

Astfel, trupele de ocupaţie ruse îşi ajustează din nou planurile şi acţiunile în conformitate cu ordinul lui Putin de a ajunge până la 15 septembrie la graniţele administrative ale regiunii Doneţk, a subliniat înaltul responsabil militar ucrainean.

Potrivit acestuia, inamicul continuă regruparea formaţiunilor şi unităţilor Corpului 3 de armată în teritoriul ocupat, probabil pentru a suplimenta gruparea forţelor deja existente şi pentru a crea condiţii pentru reluarea ofensivei în zona operaţională Doneţk.

'Conform informaţiilor primite, din cauza pierderilor semnificative de personal, înaltul comandament al forţelor armate ruse a decis desfiinţarea Brigăzii 31 aeropurtate autonome de asalt şi a Brigăzii 22 de trupe aeropurtate cu destinaţie specială, unde au rămas în viaţă doar 20% din personal, ţinând cont de pierderile suportate', a mai spus reprezentantul Statului Major General ucrainean (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel