Un român este prima persoană amendată la Roma pentru lipsa certificatului verde în autobuz. "Jur că în 3 zile mă vaccinez"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un român este prima persoană amendată la Roma pentru lipsa certificatului verde în autobuz. "Jur că în 3 zile mă vaccinez" / Foto: Pixabay
Un român este prima persoană amendată la Roma pentru lipsa certificatului verde în autobuz. "Jur că în 3 zile mă vaccinez" / Foto: Pixabay
Prima persoană amendată la Roma pentru lipsa certificatului verde în autobuz este un român.

Un român este prima persoană amendată la Roma pentru că nu avea certificatul verde într-un autobuz.

“Nu am permisul verde, dar trebuie să mă vaccinez. Jur că în trei zile o fac în România”, a spus bărbatul de în vârstă 50 de ani atunci când a fost controlat de carabinieri, scrie Corriere della Sera.

Românul a fost prins în staţia Piazzale Flaminio din Roma, când l-au controlat polițiștii, potrivit ANSA. Bărbatul tocmai coborâse din autobuz atunci când ofițerii i-au cerut să prezinte certificatul verde. Pentru că nu îl avea acesta a primit o amendă de 400 de euro. 

Verificările certificatului verde pentru călătorii cu autobuzul și metroul au fost activate în toate stațiile de autobuz și metrou din Roma. Autoritățile transmit anunțuri prin difuzoare privind necesitatea de a avea certificat verde pentru a călători și vor astfel să limiteze răspândirea variantei Omicron a coronavirusului.

„Verificările se desfășoară bine în principalele locuri de transport public local. Facem verificări aleatorii care garantează fluiditatea transportului public. În această dimineață sunt peste 100 de polițiști locali repartizați la verificări.”, a declarat Stefano Napoli, comandantul general adjunct al poliției locale.

Italia înăspreşte restricţiile pentru persoanele nevaccinate prin introducerea 'super-certificatului' verde

Luni au intrat în vigoare în Italia noi restricţii, menite să frâneze răspândirea noului coronavirus, odată cu introducerea 'super-certificatului verde', care restricţionează şi mai mult activităţile persoanelor nevaccinate împotriva COVID-19, pe lângă obligativitatea prezentării sale în autobuz, metrou şi la târgurile de Crăciun, relatează EFE. 

Noul certificat, eliberat cetăţenilor italieni vaccinaţi cu schemă completă şi celor care au trecut prin boală, va fi necesar pentru a putea intra în baruri, restaurante, cinematografe, teatre şi discoteci, precum şi pentru a putea participa la evenimente sportive, petreceri şi la ceremonii publice până la 15 ianuarie. Ministerul Sănătăţii din Italia a lansat o aplicaţie ce permite verificarea validităţii 'super-certificatului verde', aşa cum este numit acesta în Italia, şi care va avea o valabilitate de nouă luni după ultima doză de vaccin şi de şase luni pentru cei care s-au vindecat de COVID-19. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel